29.05.2007

Amters regnskab giver kommuner problemer

De sjællandske kommuner kan få store økonomiske problemer, hvis staten ikke træder til og betaler de nedlagte sjællandske amters underskud. Det mener kommunaldirektører fra 17 kommuner
tekst Ida Sass

De tre nedlagte amter på sjælland har tilsammen underskud på knap en milliard kroner. Det bekymrer kommunaldirektørerne, som mener staten skal dække underskuddet.

- Når Roskilde, Vestsjælland og Storstrøms Amter har haft et underskud i nærheden af en milliard kroner i 2006, så er det sket med statens viden og accept, siger kommunaldirektør Egon Bo, Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

De 17 kommunaldirektører i Region Sjælland har netop gennemgået amternes regnskaber for 2006. Her fremgår det, at amternes egenkapital er forringet med 1,7 milliarder kroner fra 2004 til 2006. Men delingsaftalen mellem stat og kommuner er lavet på baggrund af 2004 regnskabet.

- Den administrative udfordring er stor, når der skal udformes budgetoplæg til politikerne for kommunernes økonomi i 2008. Vi tager naturligvis opgaven på os, men vi er bekymrede over udgangspunktet, siger Ib Østergaard Rasmussen, kommunaldirektør i Guldborgsund Kommune.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Amters regnskab giver kommuner problemer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger