22.05.2007

Kommunale julefrokoster skal være gratis

Kommunale medarbejdere kan begynde at glæde sig. Der er bred opbakning til at de fremover skal have mere fryns, heriblandt en gratis julefrokost. Det blev slået fast på KL-konferencen JobCAMP
tekst Sidsel Boye

Det er smålig personalepolitik, hvis kommunerne ikke vil stå for en gratis julefrokost til deres travle medarbejdere. Det var der bred enighed om i det politiske panel, som deltog i KL’s netop overståede beskæftigelseskonference JobCAMP i Aalborg.

Selv om solen skinnede og emnet var noget uden for sæsonen, blev netop den gratis julefrokost et symbol på, hvordan kommunerne fremover skal skele lidt til de private for at skabe attraktive arbejdspladser.

- Kommunerne har et lidt støvet image. Der er ingen efteruddannelse, og man skal selv betale sin julefrokost, sagde beskæftigelses- og integrationsborgmester Jakob Hougaard (S) fra Københavns Kommune.

Og en gratis julefrokost fik opbakning fra De Konservatives arbejdsmarkedspolitiskordfører Lars Barfoed.

- Julefrokost er et godt element. Der er for megen smålighed i den offentlige sektor og for lidt plads til at give belønning, sagde Barfod, som forudser at arbejdsvilkårene i den private sektor og den offentlige vil nærme sig hinanden på grund af konkurrencen om arbejdskraft.

Også den radikale arbejdsmarkedspolitiske ordfører Elisabeth Geday var på julefrokostholdet.

- Jeg er også blød i knæene over for gratis julefrokost, selv om den ikke gør det alene.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunale julefrokoster skal være gratis Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger