07.03.2007

Kommuner ansætter flere indvandrere

Andelen af indvandrere, der arbejder i den kommunale sektor, er steget med 33 procent siden 2003. Men det er vigtigt at få andelen endnu højere op, siger formand for KL’s arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg

Flere ansatte i kommunerne har en anden etnisk baggrund end dansk end for tre år siden. Det hjælper ikke kun på kommunernes rekrutteringsproblemer, men det gør også den kommunale service bedre, påpeger formanden for KL’s arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg Erik Nielsen (S).

- Et konkret eksempel er, at vi får stadig flere ældre borgere af anden etnisk baggrund i de kommende år. Her er det en oplagt fordel, at vi i den kommunale ældrepleje også har medarbejdere, der sprogligt og kulturelt er på bølgelængde med de borgere, de skal pleje, siger han.

I 2003 var andelen af ansatte i kommunerne med anden etnisk baggrund end dansk på 3,9 procent. I 2006 var andelen oppe på 5,8 procent, hvor 3,8 procentpoint er fra ikke vestlige lande. Fremgangen må dog ikke få kommunerne lullet i søvn, fordi indvandrere og efterkommere udgør 9,5 procent af landets befolkning, påpeger udvalgsformanden.

- I kommunerne skal vi ikke hvile på laurbærrene. Andelen af indvandrere og efterkommer vores ansatte skal endnu højere op, understreger Erik Nielsen.

I tallene fra 2003 er Københavns Kommune andel ikke regnet med. Hvis man undtager Københavns Kommunes fra 2006-tallene, er stigningen på 33 procent.

Tallene stammer fra en særkørsel, som KL har fået Danmarks Statistik til at lave.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommuner ansætter flere indvandrere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger