28.06.2007

Fredericia jager talenter

Fredericia Kommune er gået på talentjagt blandt medarbejdere. Kommunen vil tilbyde særlig gode forhold til de medarbejdere, der ikke kan undværes
tekst Ida Sass

Fredericia Kommune har ansat en talentchef, som skal finde frem til de særligt egnede pædagogiske medarbejdere, for at tilbyde de bedste vilkår.

- Medarbejdere med potentialer, som vi ikke kan undvære, skal vi give vilkår, så vi kan fastholde dem og tiltrække nye ude fra. Tankegangen er, at understøttelse og anerkendelse giver endnu dygtigere, gladere og sjovere medarbejdere og dermed også mere tilfredse borgere og brugere, siger talentchef og chefkonsulent Lotte Pedersen til Børn og Unge.

Kriterierne i for at være en talentfuld medarbejder i Fredericias projekt er defineret som at have særlige personlige kompetencer, ved at være specielt handlekraftig og initiativrig og ved at tage ansvar for helheder og tænke fremadrettet. Talentchefen vurderer, at omkring ti procent af kommunens 4000 medarbejdere lever op til definitionen.

- Man kan godt være talentfuld uden nødvendigvis at have lederpotentiale. Derfor har vi valgt at arbejde med tre karriereveje. Det er, udover den traditionelle som personale- og institutionsleder, en karriere som projektleder og én som faglig specialist inden for et givet felt, siger Lotte Pedersen.

De talentfulde medarbejdere kan blive belønnet med alt lige fra løntillæg, en ny titel, uddannelsesmuligheder, budgetansvar, jobrotation, kreativt råderum og særligt betroede opgaver.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fredericia jager talenter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger