26.06.2007

Flertal for smileyer på børnehaver

Et flertal af danskerne vil have smileyer på landets børnehaver, viser en ny meningsmåling. Venstre og DF byder flere smileyer velkommen. De Radikale mener, det er en dårlig løsning
tekst Ida Sass

60 procent af danskerne vil have indført smileyer på børnehaver, vuggestuer og andre offentlige institutioner. Det viser en meningsmåling, analyseinstituttet Zapera har lavet for metroXpress.

- Danskerne vil have mulighed for at udtrykke deres holdning til kvaliteten af den offentlige service. Så det er et skulderklap til vores planer i kvalitetsreformen om netop at indføre flere brugerundersøgelser af for eksempel daginstitutioner, siger Venstres politiske ordfører Troels Lund Poulsen til metroXpress.

Han mener, smileyerne vil gøre det nemmere for kommunalpolitikerne, at rette op på de institutioner, der har brug for det.

Men De Radikales kommunalordfører Johannes Poulsen mener, flere smileyer er en rigtig dårlig idé.

- Forsimplede kontrolapparater og målinger er en dårlig løsning, hvis vi vil have en velfungerende offentlig sektor. Vi skal i stedet bruge tiden og ressourcerne på at opbygge et tæt og tillidsfuldt samarbejde mellem medarbejderne, brugerne og de pårørende, siger Johannes Poulsen.

Meningsmålingen viser, at 84 procent af Dansk Folkepartis vælgere vil have indført smileyen på offentlige institutioner.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flertal for smileyer på børnehaver Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger