20.06.2007

Nyt kodeks for alle ledere

Der er behov for fælles retningslinjer for ledere i kommuner og regioner, hvis sammenhængen i den offentlige service skal sikres. 48 ledere har derfor samlet ideer til et fælles kodeks for god ledelse
tekst Ida Sass

Uanset hvilket fag man er leder i, kan man have brug for retningslinjer for, hvordan man skal forholde sig til organisationen, medarbejderne og det politiske system, man indgår i. Derfor har KL, Danske Regioner, KTO og Sundhedskartellet taget initiativ til at få defineret et kodeks for god ledelse. 

Foreløbig er der udformet 17 punkter på baggrund af en 30-timers camp med 48 ledere fra hele landet og fra forskellige faggrupper.  

- Det er vigtigt at påpege, at det kodeks, vi er ved at få udarbejdet, skal ses som inspiration . Det skal ikke bruges til efterretning, men vi håber, det vil skabe eftertanke og debat på de enkelte arbejdspladser, siger Kim Simonsen fra KTO og næstformand i Væksthus for Ledelse. 

Kodeks for god ledelse skal indgå i regeringens kvalitetsreform. KL’s formand Erik Fabrin (V), mener netop, at kvaliteten af ledelse i det offentlige er aktuel nu, fordi det har været et kritiseret område i forbindelse med kommunalreformen. Han ser ledelse, som et afgørende led i at skabe god kvalitet.  

- Kvalitet skabes i mødet med borgeren og brugeren. Forudsætningen for, at det møde bliver en succes er god ledelse, som giver medarbejderen det råderum, der skal til for at give borgeren en god oplevelse, siger Erik Fabrin. 

Der skal arbejdes videre med de 17 foreløbige punkter blandt andet ved at inddrage flere lederes mening om, hvad god ledelse er.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nyt kodeks for alle ledere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger