20.06.2007

Kvalitetsreform fører til lønkrav

De kommunale arbejdsgivere skal regne med krav om bastante lønstigninger til næste overenskomst. Trepartsaftalen har klaret de fleste andre krav, vurderer en arbejdsmarkedsforsker

Når forhandlerne fra KL og fagforbundene sætter sig ned for at aftale en overenskomst for 2008, vil et krav fra de ansattes side overskygge alle andre: Mere i lønningsposen.

Sådan lyder forudsigelsen fra arbejdsmarkedsforsker Jesper Due, Københavns Universitet. Trepartsaftalen om bedre forhold til de offentlige ansatte vil indfri de fleste af medarbejdernes ønsker, så reelt er der kun lønnen tilbage at forhandle om, mener han.

- Der er lagt op til nogle seriøst alvorlige forhandlinger. Vi har netop overstået forhandlingerne på det private arbejdsmarked. Det endte med meget pæne lønstigninger, og med en trepartsaftale på plads, er det næsten kun lønnen, som bliver interessant for mange grupper, siger Jesper Due til Ritzau.

I Danmarks Lærerforening vil man gerne tale timeplaner og rekruttering, men formand Anders Bondo Christensen erkender, at lønnen bliver et altoverskyggende tema.

- Vi diskuterer en masse udfordringer, men det handler om løn. De fleste er ligeglade med trepartsforhandlinger og kvalitetsreform. Alle faggrupper i en offentlige sektor har en forventning om, at der skal gives markant mere i løn, fastslår han.

Ifølge lærerformanden bliver det svært at få ja til en overenskomst, hvis lønstigningen ikke ligger over stigningen i den private sektor.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kvalitetsreform fører til lønkrav Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger