18.06.2007

KL: Aftale sikrer medarbejderne

Offentligt ansatte har udsigt til bedre forhold på arbejdspladserne og det vil give bedre service. Sådan lyder det fra KL’s formand, efter trepartsaftalen mellem regeringen og hovedorganisationerne AC og LO er faldet på plads
tekst Ida Sass

Der vil være gode muligheder for medarbejdere i det offentlige i fremtiden. Det mener KL’s formand Erik Fabrin (V) efter trepartsaftalen mellem regeringen og hovedorganisationerne AC og LO kom på plads søndag eftermiddag.

- Tallene taler for sig selv: I de kommende år bliver der stadig flere ældre medborgere og stadig færre i den erhvervsaktive alder. At skaffe den nødvendige arbejdskraft er langt den største udfordring for det danske velfærdssamfund. Derfor er jeg glad for, at der nu bliver taget en række initiativer, der vil gøre det mere attraktivt at være kommunalt ansat, siger Erik Fabrin.

Flere uddannelsespladser, opkvalificering og mulighed for at tilbyde deltidsansatte fuld tid er noget af det, der styrker medarbejdernes forhold. Formanden ser også aftalen som en anerkendelse af den indsats, medarbejderne gør i dag.

Hovedorganisationen FTF, som også var med i forhandlingerne, besluttede lørdag aften, at de ikke ville være med i aftalen, fordi regeringen ikke kunne give nok penge til efteruddannelse af FTF's medlemmer, herunder lærere, pædagoger og sygeplejersker.

Både finansminister Thor Pedersen (V), AC og LO er tilfredse med aftalen og fremhæver også, at den sikrer gode forhold for medarbejderne.

Aftalen skal løbe frem til 2011 og kommer til at koste over seks milliarder kroner.

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL: Aftale sikrer medarbejderne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger