13.06.2007

Skæbnedag for trepartsforhandlinger

De offentligt ansattes fagforbund mødes i dag for at afgøre, om de fortsat skal deltage i trepartsforhandlingerne om kvalitetsreformen. DLF-formand Anders Bondo er ikke tilfreds med regeringens udspil

Forhandlingerne om kvalitetsreformen er på vej ind i sidste fase, og efter planen skal der ligge en aftale mellem regeringen, de offentlige arbejdsgivere og fagforeningerne klar på fredag. Men allerede i dag kan det vise sig, at det bliver umuligt at finde fælles fodslag i trepartsforhandlingerne.

I løbet af dagen mødes bestyrelserne i FOA, Danmarks Lærerforening (DLF) og BUPL for at drøfte, om de skal forlade forhandlingsbordet. I DLF er formand Anders Bondo Christensen alt andet end tilfreds med regeringens udspil.

- Udspillet er simpelthen uambitiøst i forhold til de forventninger, der er skabt, og som regeringen i høj grad selv har været med til at skabe til hele kvalitetsreformen og trepartsforhandlingerne, siger han til Ritzau.

Vælger forbundene at forlade forhandlingerne, får LO og FTF svært ved at fortsætte, vurderer arbejdsmarkedsforsker Jesper Due fra Københavns Universitet.

- Det vil være en ganske alvorlig situation. Det er umuligt at forestille sig, at LO kan fortsætte ved forhandlingsbordet, hvis FOA som det største LO-forbund for offentlig ansatte vil have, at LO skal forlade det. Ligeledes er det meget svært at se, at FTF kan fortsætte, hvis Danmarks Lærerforening og BUPL står af, forklarer han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skæbnedag for trepartsforhandlinger Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger