13.06.2007

FOA vil stadig forhandle

Regeringen kan fortsat regne fagforbundet FOA blandt forhandlingsparterne i forbindelse med kvalitetsreformen. Forbundets bestyrelse har dog givet formanden ret til at forlade forhandlingerne når som helst

En serie indrømmelser fra regeringen betyder nu, at forhandlingerne om kvalitetsreformen efter al sandsynlighed er tilbage på sporet. Det største fagforbund for offentligt ansatte FOA har besluttet at fortsætte som forhandlingspartner.

FOA havde sammen med BUPL og DLF truet med at forlade forhandlingerne, men ifølge Jyllands-Postens netavis valgte bestyrelsen onsdag at droppe truslerne. Det skyldes regeringsløfter om blandt andet ret til fuldtid for deltidsansatte, en halv milliard kroner til seniorpolitik og et tilsvarende beløb til videre- og efteruddannelse.

FOA har dog en række ulimative krav, der blandt andet tæller ret til fuld tid og seniorjob til de mest nedslidte. Og samtidig har formand Dennis Kristensen fået mandat til at forlade forhandlingerne, hvis han ikke kan få gennemført sine krav.

Bestyrelserne i DLF og BUPL skal også mødes onsdag for at drøfte deres position. BUPL-formand Henning Pedersen siger, at FOA's beslutning ikke får konsekvenser for pædagogernes holdning til forhandlingerne.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: FOA vil stadig forhandle Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger