04.06.2007

Borgmester rodede med valgpenge

Greves tidligere borgmester René Milo havde så store problemer med at fremlægge dokumentation for pengene i sin valgfond, at den lokale Venstre-bestyrelse ikke ville godkende regnskabet

Ved valget i 2001 satte Venstre og René Milo sig tungt på magten i Greve Kommune. Den suveræne valgsejr blev blandt andet finansieret af en valgfond på 110.000 kroner, oprettet og indsamlet af René Milos politiske støtter.

Nu er det imidlertid kommet frem, at valgfonden blev oprettet i strid med Venstres egne regler og uden om den lokale vælgerforenings bestyrelse. Flere bestyrelsesmedlemmer fortæller desuden til Jyllands-Posten, at der var omfattende rod med økonomien. Det i en sådan grad, at bestyrelsen ikke kunne godkende regnskabet.

Ifølge tidligere formand Carsten Nørholt var der ikke dokumentation for udgifterne fra fonden. I nogle tilfælde bestod kvitteringen blot af et stykke papir, hvor udgifterne var skrevet med tusch. Andre gange stemte formålet ikke overens med kvitteringen.

- Eksempelvis var en check på godt 5000 kroner udstedt til et bowlingcenter, selv om der på fakturaen stod, at det var betaling for noget beklædning, siger Carsten Nørholt til avisen.

René Milo, der mistede sin borgmesterpost ved valget i 2005, har tidligere været under beskydning for blandt andet at have hævet uberettiget kørselsgodtgørelse og for at have ladet kommunen handle med sit private firma. Han vil ikke kommentere de seneste beskyldninger.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester rodede med valgpenge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger