23.07.2007

Stort flertal vil på efterløn

Danskerne er ikke interesserede i at blive ved med at arbejde, når de har rundet efterlønsalderen. Ifølge en ny undersøgelse fra HK/Privat vil kun fire procent af forbundets medlemmer arbejde til de bliver 67 eller ældre

I de kommende årtier bliver der brug for de ældre på arbejdsmarkedet. Men de ældre selv har ingen planer om at blive ved med at arbejde.

Det viser en undersøgelse, fagforeningen HK/Privat har foretaget blandt sine medlemmer. En tredjedel vil senest trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, når de bliver 62. Kun fire procent vil blive ved med at arbejde, til de fylder 67.

- Politikerne må forholde sig til, at lønmodtagerne ikke har lyst til at arbejde længere. Samtidig må arbejdsgiverne tænke over, hvorfor det er svært at holde på medarbejderne, når de bliver ældre, siger HK/Privats formand Helle Retvig til Ritzau.

I regeringspartiet Venstre kommer undersøgelsens resultat ikke bag på arbejdsmarkedsordfører Jens Vibjerg. Han tror dog på, at kvalitetsreformen vil få danskerne til at blive længere på arbejdsmarkedet.

- Med kvalitetsreformen bliver det mere spændende at gå på arbejde, og vi har også forbedret de økonomiske incitamenter. Det er jo de to ting, der er de væsentligste årsager til, at vi vil fortsætte med at arbejde, siger han.

Dansk Industri skyder skylden på efterlønsordningen. Den er umulig for arbejdsgiverne at konkurrere med, mener økonomisk konsulent Tine Andersen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stort flertal vil på efterløn Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger