26.02.2007

Revision advarede om økonomirod

Københavns Kommunes politikere er blevet advaret siden 2003 om rod i økonomien af revisionsrapporter, men revisionen udtrykte sig ikke klart nok, mener flere politikere.

Københavns Kommunes interne revision har siden 2003 advaret kommunens politikere, om at børne- og ungdomsforvaltningen var på vej ud i et økonomisk rod. Advarslerne har været igennem flere udvalg, inden de er endt i Borgerrepræsentationen, hvor der heller ikke blev gjort noget, skriver Politiken.

Børne- og ungeborgmester Bo Asmus Kjelgaard (SF) erkender, at han er blevet informeret, men mener, at revisionen skulle have været tydeligere i sine advarsler.

- Det ændrer dog ikke ved, at forløbet må give anledning til selvransagelse, for selvfølgelig er det en stor fejl, at sådan et rod fik lov til at fortsætte i flere år. Men selvransagelsen gælder både politikere og embedsmænd. Revisionen bør også spørge sig selv, om den har været klar nok i sine advarsler, siger han til Politiken.

Flere politikere fra V, DF og K siger, at de har gjort opmærksom på problemerne, men ikke er blevet taget alvorlige. Pia Allerslev (K) mener dog også, at revisionen bærer en del af ansvaret.

- Vi er fritidspolitikere. Vi havde ingen jordisk chance for at gennemskue det her. Ingen steder stod der ”pengene fosser ud”, eller ”I akkumulerer underskud på underskud”. Havde der gjort det, havde vi selvfølgelig reageret langt mere voldsomt. siger hun.

Revisionens direktør Jan Christensen mener, at revisionen har advaret om alle centrale problemer hvert år. Han bakkes op af Professor i statskundskab Jørgen Grønnegaard Christensen, der mener, at ansvaret udelukkende ligger hos politikerne.

- Man kan ikke sætte en finger på revisionens arbejde. Til gengæld er det meget typisk, at politikere forsøger at tørre ansvaret af på embedsmændene, siger han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Revision advarede om økonomirod Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger