18.12.2007

Kommune overtager seminarium

For 30 millioner kroner overtager Esbjerg Kommune Ribe Seminarium. En god handel, siger borgmester Johnny Søtrup, der nu skal overveje, hvad bygningen skal bruges til, når seminariet lukker

Fra årsskiftet er Esbjerg Kommune ny ejer af det lukningsdømte seminarium i Ribe. Byrådet godkendte mandag aften købet, som koster kommunen 30 millioner kroner. Seminariebygningen var vurderet til 41,5 millioner, så der er tale om en god handel, understreger borgmester Johnny Søtrup (V).

- Skal man eksempelvis ud og bygge en ny folkeskole, kommer man let op på mere end 100 millioner kroner. Så derfor mener vi ikke, at der er ret meget satsning i at give 30 millioner kroner for nogle meget fine og store lokaliteter, siger han til P4 Esbjerg.

Til stor fortrydelse for den nu hedengangne Ribe Kommune besluttede CVU Vest sidste år at lukke seminariet og overføre aktiviteterne til Esbjerg. Derfor skal Esbjerg Kommune finde en ny anvendelse til seminariet, når de lærerstuderende flytter ud i 2009. Et arkitektfirma skal til februar præsentere byrådet for sine bud på seminariets fremtid.

- Dertil kommer naturligvis alle de ideer, der allerede er kommet fra forskellige sider. En af mulighederne kunne være en ny uddannelsesaktivitet, som vi ikke har i forvejen, siger Johnny Søtrup.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune overtager seminarium Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger