14.12.2007

S og DF enige om kriterier for lønløft

S og DF er blevet enige om, hvilke kriterier der skal gælde ved fordeling af fem milliarder kroner til offentligt ansatte. Dermed spiller de to partier bolden videre til regeringen, der hidtil blankt har afvist forslaget

Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er blevet enige om, hvordan en ekstra lønpulje på fem milliarder kroner til offentligt ansatte skal fordeles. Meldingen kommer samtidig med, at regeringen overvejer økonomiske stramninger af frygt for overophedning.

Enigheden er opnået, efter at de to partier, der lå i skarp konfrontation med hinanden under valgkampen, har holdt en række møder som optakt til forhandlingerne om en kvalitetsreform.

Nu siger de to partiledere Pia Kjærsgaard og Helle Thorning-Schmidt, at pengene vil blive givet til lavtlønsgrupper, faggrupper med meget nedslidning, kvindefag samt faggrupper med rekrutteringsproblemer.

- Det er kriterier, som tager hensyn til de udfordringer, som den offentlige sektor står overfor, siger S-formanden til Berlingske Tidende. Og Pia Kjærsgaard tilføjer:

- Vi sender et signal om, at vi tager den offentlige sektor meget alvorligt. Vi står sammen, mens regeringen har et helt andet synspunkt på det her.

S og DF spiller nu bolden videre til regeringen, der hidtil blankt har afvist forslaget forud for overenskomstforhandlingerne.

Meldingen kommer efter, at det i går forlød, at regeringen er på vej med stramninger i finansloven for 2008. Men senere på dagen dementerede finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) disse forlydender, blandt andet om, at den vil udskyde kvalitetsreformen et år.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: S og DF enige om kriterier for lønløft Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger