13.12.2007

Regeringen overvejer at udskyde kvalitetsreform

Frygten for overophedning får regeringen til at træde på bremsen med udsigt til en strammere finanslov og en udskydelse af kvalitetsreformen. S anklager regeringen for løftebrud

Frygten for økonomisk overophedning er så stor, at regeringen overvejer at lægge en dæmper på de offentlige udgifter i den kommende finanslov. Det kan blandt andet medføre, at den stort anlagte kvalitetsreform bliver udskudt til 2009.

Det er gentagne varsler fra blandt andet nationalbankdirektøren, OECD og de økonomiske vismænd, der har fået regeringen på andre tanker, end man lagde op til i finansloven og under valgkampen.

- Vi har entydigt fået det signal fra økonomerne, at vi bør sænke hastigheden lidt, og det er det, vi overvejer, siger Venstres finanspolitiske ordfører Peter Christensen til Berlingske Tidende.

Regeringens økonomiudvalg skal her til morgen drøfte sagen. Blandt andet taler De Konservative for helt at udskyde kvalitetsreformen, mens Venstres top i stedet overvejer en senere indfasning af dele af reformen.

Socialdemokraternes finansordfører Morten Bødskov anklager regeringen for løftebrud. Det afviser finansminister Lars Løkke Rasmussen (V). Dog kan han ikke afvise, at finansloven for 2008 vil blive strammere end det forslag, som blev lagt frem i august.

- Regeringen er i gang med at samle op på alle de indikatorer, der er om, hvor dansk økonomi befinder sig i øjeblikket med henblik på, at vi i udgangen af januar kan fremlægge et rigtig fornuftigt finanslovsforslag, siger han.

Anders Samuelsen fra Ny Alliance er ikke enig med regeringen i, at en dæmper på de offentlige udgifter er løsningen på problemerne. Han mener, at man hellere skulle fokusere på at udvide arbejdsstyrken.

- Lige siden der var 180.000 arbejdsløse, har økonomerne advaret om, at finanspolitikken var for slap. Det har man løst ved at skabe arbejdsudbud, og det er sådan set stadig løsningen, siger han til Ritzau.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Regeringen overvejer at udskyde kvalitetsreform Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger