12.12.2007

V og K bebrejder rådmand i fjernvarmesag

Venstre og konservative kritiserer Århus Kommunes tekniske rådmand Peter Thyssen for håndteringen af den omdiskuterede fjernvarmesag. De mener, at der skal være konsekvenser for de ansvarlige

Århus Kommune har mistet troværdighed på sagen om, hvordan kommunen skal betale penge tilbage til borgere, der i flere år har betalt for meget for fjernvarme. Det mener flere lokale politikere fra Venstre og konservative.

Derfor mener de, at sagen nu bør få konsekvenser for Peter Thyssen (R), der som teknik- og miljørådmand har ansvaret for, hvordan situationen er blevet håndteret.

- Hvis rådmanden havde været minister, havde han klart fået et mistillidsvotum for sin rolle i sagen. Men desværre kan vi ikke kræve hans afgang som rådmand. Derfor må vi forlange, at borgmesteren overtager sagen, og vi har forlangt ham i samråd, siger byrådsmedlem Niels Brøchner (K) til Jyllands-Posten.

Ejgil Rahbek (V), medlem af kommunens tekniske udvalg, er kritisk over for, at man flere gange har skiftet mening om, hvem der skal have fjernvarmepenge tilbage, og hvor meget kommunen i det hele taget skylder borgerne.

- På en eller anden måde bør sagen få konsekvenser for de ledelsesmæssige dispositioner. Jeg synes, at den er kørt så langt ud, at kommunens troværdighed har lidt stor skade. De mange kovendinger er dybt utroværdige, siger Ejgil Rahbek.

Peter Thyssen har indtil videre ikke villet svare på anklagerne.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: V og K bebrejder rådmand i fjernvarmesag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger