07.12.2007

Flertal bakker op om milliardpulje

Det alternative flertal i Folketinget har opbakning i befolkningen, når det kræver højere løn til offentligt ansatte. Finansministeren vil ikke diskutere løn under forhandlinger om en kvalitetsreform

Det alternative flertal i Folketinget har befolkningens opbakning, når det i forbindelse med de kommende overenskomstforhandlinger vil afsætte et milliardbeløb til at hæve de offentligt ansattes løn.

Ifølge en Greens-måling for dagbladet Børsen svarer hele 68,6 procent, at politikerne skal øremærke et milliardbeløb til de offentligt ansatte. 25,4 procent mener, at politikerne skal blande sig i, hvilke grupper der skal have et lønløft.

Det alternative flertal bestående af Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti forsøger under de igangværende forhandlinger om en kvalitetsreform at presse VK-regeringen til at afsætte et milliardbeløb

Men det vil finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke høre tale om. Han afsluttede torsdag aften de indledende forhandlinger om kvalitetsreformen med at hævde, at det alternative flertal godt kan glemme alt om at få en ekstra milliardpulje til de offentligt ansatte.

- Man løser ikke den offentlige sektors udfordringer alene ved at sige: Løn, løn. Så det er lagt til side, og så koncentrerer vi os om de andre ting, sagde finansministeren efter møderækken i Finansministeriet.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flertal bakker op om milliardpulje Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger