21.08.2007

Nye kvalitetsstandarder i den offentlige sektor

Kvalitetsstandarder i den offentlige sektor er et centralt element i regeringens kvalitetsreform. Fogh garanterer, at standarderne bliver udformet uden at sætte kommunerne ud af spillet

Regeringen vil definere en række kvalitetsstandarder for den offentlige sektor. Det er et af de centrale elementer i den kvalitetsreform, som regeringen fremlagde på et pressemøde i dag, skriver Ritzau.

Kvalitetsstandarderne skal med statsministerens ord sikre borgerne uden at blande sig unødigt i kommunernes selvstyre.

- Vi vil indføre nøje udvalgte kvalitetsstandarder, men de bliver udformet sådan, at kommunerne ikke bliver sat ud af spillet. Folketinget og regeringen skal ikke bestemme alting. Vi skal tage udgangspunkt i det enkelte menneskes ønsker og behov, sagde Anders Fogh Rasmussen på pressemødet.

Et andet centralt element i kvalitetsreformen er, at regeringen vil afsætte 50 milliarder kroner til forbedringer af bygninger i den offentlige sektor - blandt andet hospitaler, skoler og institutioner.

- Vi skal ikke acceptere forældede hospitaler eller institutioner, hvor forholdene ikke er i orden. Det er utilfredsstillende for os som brugere og for de ansatte. Nye bygninger og bedre lokaler giver plads til bedre tilrettelæggelse af arbejdet, og det giver mere arbejdsglæde. Det vil føre til en mærkbar kvalitetsforbedring, sagde Anders Fogh Rasmussen.

Læs mere om regeringens kvalitetsreform på Statsministeriets hjemmeside:http://www.stm.dk/Index/mainstart.asp?o=171&n=1&h=4&s=1 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nye kvalitetsstandarder i den offentlige sektor Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger