13.08.2007

Fælles front mod rygning

Fire sønderjyske kommuner går nu sammen for at hjælpe ansatte på de lokale virksomheder med at droppe cigaretterne. Til gengæld for at blive ikkeryger kan borgerne præmier og kontante kroner

På onsdag er det slut med at ryge på arbejdspladserne. Der træder den nye rygelov i kraft, men bare fordi loven siger stop, er det langt fra sikkert, at tobakstrangen forsvinder fra den ene dag til den anden.

Derfor skal virksomhederne have hjælp til at gøre de ansatte røgfrie, mener fire sønderjyske kommuner, der i forvejen samarbejder på sundhedsområdet. De er nu gået sammen om Tobakslotteriet, der ud over at gå til kamp mod røgen, også giver de tidligere rygere mulighed for at vinde cykler, weekendophold og kontante præmier.

Lokale virksomheder kan nu gå ind på Sønderborg, Tønder, Haderslev og Aabenraa Kommuners hjemmesider og downloade en afvænningsplan, der passer til deres rygepolitik.

- Vi kommer ikke med en løftet pegefinger, men præmierer i stedet de rygere, der stopper. Og vi gør det gerne med et glimt i øjet, for vi er sikre på, at alle i forvejen ved, at rygning er usundt. Vi vil ikke missionere, men hellere motivere, udtaler de fire kommuners sundhedsudvalgsformænd i fællesskab.

Alle rygere, der har været røgfri i minimum 10 dage, kan deltage i lodtrækningen om præmierne.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fælles front mod rygning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger