07.08.2007

Offentlige DJØF’ere kræver fryns

Når de offentligt ansatte jurister og økonomer skal forhandle overenskomst, vil de kræve frynsegoder på linje med deres kolleger i den private sektor. Der er brug for ens regler, mener DJØF

Der mangler frynsegoder i den offentlige sektor. Det er budskabet fra forbundet DJØF, der vil sætte fryns på dagsordenen, når næste års overenskomst for offentligt ansatte skal forhandles på plads.

Det er især de privatansattes muligheder for at få betalt fryns af bruttolønnen og dermed spare i skat, der er med til at udvide gabet mellem den offentlige og den private sektor, mener forbundsformand Finn Borch Andersen.

- Det vil vi tage med til overenskomstforhandlingerne. Den ene mulighed er at lave ens regler, og den anden er, man lægger flere penge i posen som kompensation, siger han til Fyens og Nordjyske Stiftstidende.

Ifølge Venstres finansordfører Peter Christensen er det dog ikke lovgivningen, der skaber skævvridning.

- Det er overenskomstmæssigt spørgsmål. Det er noget, man forhandler sig til på lige med en ekstra ferieuge. Når de statsansatte har forhandlet overenskomst, så har de forhandlet noget andet på plads, og det er den samlede værdi af aftalen, der betyder noget, fastslår han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Offentlige DJØF’ere kræver fryns Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger