30.04.2007

Indsats giver færre udrykninger

En målrettet indsats over for virksomheder og institutioner med automatiske brandalarmer betyder færre unødvendige udrykninger for brandvæsenet i Aalborg. Det sparer penge for alle parter

I 2000 sendte de automatiske alarmer i Aalborg Kommune brandfolkene fra Beredskabscenter Aalborg på 1,1 unødvendig udrykning pr. alarm om året. Sidste år var tallet faldet til 0,7 blindalarmer pr. alarm.

Den positive udvikling skyldes en målrettet indsats fra brandvæsnets side, forklarer beredskabschef Jørgen Pedersen til DR Nordjylland.

- Hver gang vi har en blind alarm, tager vi en grundig snak med firmaerne og institutionerne for at sikre, at det ikke sker igen. Derfor har vi på seks år har fået en tredjedel færre blinde alarmer set i forhold til antallet af alarmsystemer, fortæller han.

Mens det færre antal blinde alarmer sparer kommunen for penge, er det også en god forretning for indehaverne af de sladdervorne alarmer. Melder alarmen om brand på grund af en teknisk fejl, koster det 3500 kroner i bøde.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Indsats giver færre udrykninger Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger