24.04.2007

Få indvandrere kandiderer til Folketinget

Knap tre procent af folketingskandidaterne har indvandrerbaggrund, viser en opgørelse. Især de borgerlige partier tegner sig for meget få. Det skyldes indvandrerpolitikken, vurderer en ekspert

Endnu er der et par år til det næste folketingsvalg, men allerede nu er de politiske partier er ved at være klar med kandidatlisterne. Kristelig Dagblad har forsøgt at danne sig et overblik over nydanske kandidater, og det er hurtigt gjort.

Kun omkring 20 af de mellem 600 og 700 folketingskandidater har indvandrerbaggrund, viser en rundringning til de syv partier, der p.t. er repræsenteret i tinget. De fleste kandiderer for partier til venstre for midten, mens de borgerlige tegner sig for meget få.

Det står i skarp kontrast til Sverige, hvor de borgerlige regeringspartier har næste lige så mange riksdagsmedlemmer som oppositionen. Det skyldes primært den danske udlændingepolitik, vurderer Lars Hovbakke Sørensen, ekstern lektor ved Aarhus Universitet.

- Sverige har ikke haft den samme indvandrerdebat som Danmark. De borgerlige i Sverige har ikke ført en særlig stram kurs over for indvandringen, men har kun talt om at forbedre integrationen. Derfor har det været mere naturligt for indvandrere at engagere sig i de borgerlige partier i Sverige, siger han til Kristeligt Dagblad.

SF er det parti med flest indvandrerkandidater, nemlig seks.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Få indvandrere kandiderer til Folketinget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger