19.04.2007

Kommuner kvæler frie børnehaver

Kommunerne er ved at kvæle de selvstændige daginstitutioner, mener Frie Børnehaver. Foreningens direktør Svend Erik Christiansen skyder især skylden på KL og embedsmændene

I 1980 udgjorde de selvejende børnehaver og vuggestuer halvdelen af alle danske daginstitutioner. I dag er andelen nede på en femtedel, og står det til kommunerne, er de selvejende institutioner snart fortid.

Det mener man i foreningen Frie Børnehaver, der organiserer en stor del af de selvstændige børnehaver. Direktør Svend Erik Christiansen oplever, at kommunerne fører en decideret kampagne mod hans medlemmer.

- Kommunerne er blevet større, og mange af dem gør livet helt umuligt for os. Hvis den selvejende institution ikke vil indrette sig efter kommunens krav med ensartet administration, ledelse og så videre, opsiger kommunen kontrakten og sender os ud i kulden, siger han til Jyllands-Posten.

Svend Erik Christiansen henviser til flere aktuelle sager, blandt andet fra Køge, hvor kommunen har opsagt kontrakten med sine selvejende daginstitutioner. Synderen er ikke politikerne, men overivrige embedsmænd og KL, mener han.

- Det er ikke min oplevelse, at det er et politisk mål at kvæle os. Det er i stedet embedsværket, som under dække af stordrift og en påstand om økonomiske fordele forsøger at stække os, siger Svend Erik Christiansen.

Den påstand afvises dog af KL-formand Erik Fabrin (V).

- Det er ikke et mål at tage livet af de selvejende, tværtimod. Men på den anden side er det et klart krav, at hvis de ikke kan indordne sig og arbejde under samme vilkår som de kommunale institutioner, må vores veje skilles, fastslår han.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommuner kvæler frie børnehaver Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger