16.04.2007

Jobpakker skal få udlændinge i arbejde

Der skal alternative midler i brug for at skaffe flere indvandrere i arbejde. Det erkender DA, LO og KL, der har fået seks kommuner til at agere forsøgskaniner i et nyt beskæftigelsesprojekt, VIP2

Nøjagtige beskrivelser af, hvilke forløb man som ledig skal igennem og hvilke kvalifikationer man skal have for at få et konkret arbejde. Det indeholder de jobpakker, der er hjørnestenen i projektet VIP2 (Virksomhedsrettet Integrationsprojekt 2), som seks kommuner i dag tager hul på.

Bag jobprojektet står LO, DA og KL, der har udviklet de såkaldte jobpakker, der skal målrettes den enkelte ledige, i fællesskab med kommunerne og regeringen. Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) glæder sig til at se erfaringerne.

- Arbejdsmarkedets parter og kommunerne har et betydeligt medansvar for at få integrationen af indvandrere og efterkommere til at lykkes ude på virksomhederne, siger hun.

- Jeg vil særligt fremhæve, at vi nu får afprøvet de nye jobpakker, som skaber et sammenhængende integrationsforløb frem mod ordinær beskæftigelse. Desuden finder jeg det positivt, at projektet udvikler brugen af mentorordninger, arbejdspladsdansk og motivationsfremmende tiltag, understreger ministeren.

De seks deltagende kommuner er Brøndby, Fredensborg, Gladsaxe, Slagelse, Aabenraa og Århus

Læs også: Flere indvandrere i arbejde

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Jobpakker skal få udlændinge i arbejde Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger