02.02.2006

LO: Kommuner skal styrke egu

Kommunerne er ikke gode nok til at hjælpe de svageste unge videre i uddannelsessystemet. Det mener LO, der vil have kommunerne til at styrke den toårige erhvervsgrunduddannelse, egu

Kun 41 procent af landets kommuner tilbyder unge den toårige erhvervsgrunduddannelse egu, der giver kompetencer til videre uddannelse inden for erhvervsområdet. Det viser en opgørelse fra LO, der nu kræver en styrkelse af egu, til gavn for de svageste unge.

Ifølge LO har op mod 700 unge fra hver ungdomsårgang så store problemer, at de har brug for ekstra støtte for at komme videre.

- Hvis disse unge skal have en chance for at få fodfæste på arbejdsmarkedet, krævet det en ekstra indsats fra kommunerne. Derfor opfordrer jeg kraftigt den store gruppe af kommuner, der endnu ikke har oprettet en erhvervsgrunduddannelse, til at komme i gang hurtigst muligt, siger LO's næstformand Trine Aurvig-Huggenberger til Ritzau.

Undersøgelser viser, at omkring 65 procent af de unge, der starter på en egu, fortsætter på en anden uddannelse eller finder job på ordinære vilkår.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: LO: Kommuner skal styrke egu Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger