No. 07 / 04. april 2019

Indskifterne

De første nye borgmestre, Frands Fischer (S) og Simon Aggesen (K), er blevet skiftet ind før tid. Vi har talt med de to nye og en af de afgående borgmestre om at overtage borgmesterkæden og om at slippe tøjlerne efter mange år i spidsen. 

Nyheder

Bunden opgave at styrke det nære sundhedsvæsen

/// Nyheder / Det nære sundhedsvæsen skal styrkes, men KL-formand er bekymret for, om Christiansborg har husket, at der skal følge penge med.

FOR ABONNENTER

Hårdt Brexit vil koste fiskeri en milliard

/// Nyheder / Hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale, vil det koste den danske fiskeindustri en milliard kroner om året. Det viser ny rapport fra Københavns Universitet.

FOR ABONNENTER

Kort nyt

/// Kort nyt /

FOR ABONNENTER
5 nedslag i sundhedsreformen

5 nedslag i sundhedsreformen

/// Sundhed / Den endelige sundhedsreform ligger tæt op ad regeringens udspil, men adskiller sig på enkelte punkter. Blandt nyskabelserne er flere penge til den nære sundhed, nye ambulancer til tyndt befolkede områder og et folkevalgt råd for patienter og pårørende.

FOR ABONNENTER

Nyhedsbillede

Motiv: Affaldsindsamlingen 2019
Tid: 25. marts 2019
Fotograf: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Den årlige landsdækkende affaldsindsamling blev i sidste uge skudt i gang i Aarhus. Miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V), Maria Reumert Gjerding, formand for Danmarks Naturfredningsforening, og Bünyamin Simsek (V) , rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune, tog sammen med aarhusianske skolebørn deres del af skraldet i Botanisk Have. • gij

Baggrund

Begejstrede borgmestre

Begejstrede borgmestre

/// Handel / Et levende handelsliv er afgørende for turisme og bosætning, og derfor er de lokale borgmestre begejstrede for udviklingsprojektet, der giver nyt liv til detailhandlen.

FOR ABONNENTER
Idræt i naturen får ikke nok opmærksomhed

Idræt i naturen får ikke nok opmærksomhed

/// Idræt / Der er flere danskere, der dyrker vandsport i det fri, end der er fodboldspillere. Potentialet er stort, men kommunerne prioriterer ikke faciliteter til outdoor idræt højt nok, og de formidler ikke de muligheder, de allerede har. Sådan lyder et par af konklusionerne i ny analyse.

FOR ABONNENTER
Hvis jeg smutter, er der  ingen til at tage kampen

Hvis jeg smutter, er der ingen til at tage kampen

/// Fra byrådet / Jonas Haase (S) er Danmarks yngste byrådspolitiker, han er valgt ind i Aabenraa Kommune, hvor han kæmp­er for mere mangfoldighed og plads til at være ung og politiker.

FOR ABONNENTER
God kur til byernes hjerte

God kur til byernes hjerte

/// Handel / Det er ikke længere nok kun at have en fysisk butik, hvis man skal klare sig i konkurrencen. På Sydfyn har de lokale butikker fået hjælp til at få gang i e-handlen. Et projekt der både har givet detailhandlen flere indtjeningsmuligheder og nyt fremtidshåb.

FOR ABONNENTER
Pas på svinkeærinder

Pas på svinkeærinder

/// Politik / Ideologien fylder mere og mere i byrådsdebatterne, oplever Jørgen Gaarde (S). Han efterspørger fokus på kerneopgaven. Jørgen Gaarde takker af i lokalpolitik efter 21 år i Skanderborg Kommune.

FOR ABONNENTER
Dennis er kommunens vicevært

Dennis er kommunens vicevært

/// Byvicevært / Dennis Scharge holder byrummet rent, ordner småopgaver og taler med borgere og turister. Han er byvicevært og kommunens ansigt udadtil i en tid, hvor borgerne taler om, at der er blevet langt til rådhuset.

FOR ABONNENTER
Hva’ så nu, KOMBIT?

Hva’ så nu, KOMBIT?

/// Digitalisering / På ti år har kommunernes it-fællesskab gennemført et af Danmarkshistoriens største it-projekter uden store skandaler. Nu står virksomheden i en ny fase, hvor man skal skabe løsninger, der kan hjælpe kommunerne videre på den digitale rejse.

FOR ABONNENTER

Tema

Jeg troede bare, vi skulle have en fredagsøl

Jeg troede bare, vi skulle have en fredagsøl

/// Politik / Umiddelbart kan det jo lyde meget nemt at overtage borgmesterposten i Frederiksberg Kommune, der har landets mest tilfredse borgere. Men nøglerne til den konservative højborg er tunge, og den 31-årige Simon Aggesen (K) tager ikke let på opgaven.

FOR ABONNENTER
Borgmesterrokade

Borgmesterrokade

/// Politik / Frands Fischer opdagede samtidig med alle andre, at muligheden for at overtage borgmesterposten i Skanderborg var opstået. Han greb chancen på et tidspunkt, hvor han overvejede, om den civile karriere skulle træde foran den lokalpolitiske. Og blev som den første i denne valgperiode skiftet ind på borgmesterposten før tid.

FOR ABONNENTER

Job og Ledelse

Her er hønen kløet under næbet

Her er hønen kløet under næbet

/// Job og ledelse / Danske Kommuner har spurgt en halv snes konferencehoteller, hvilke trends de ser i deres tilbud til tidens kursister. Og hvor det for små ti år siden var sundere kager og mere grøn the, er det i dag mere bæredygtighed og mindre kød på buffeten.

FOR ABONNENTER
Der er dage, hvor der er meget stille i kursuslokalet

Der er dage, hvor der er meget stille i kursuslokalet

/// Job og ledelse / Der er både latter og overskud i luften, når Sønderborg Kommune samler 25 af deres talentfulde specialister for at ruste dem til at komme mere ud over rampen med deres viden. Men der er også tidspunkter, hvor der er meget stille. Fordi oplægsholderen har ramt noget særligt vigtigt.

FOR ABONNENTER

De faste sider

Netværk

/// Netværk /

FOR ABONNENTER
Time Out: Jeppe Trolle (R)

Time Out: Jeppe Trolle (R)

/// Time Out / Byrådsmedlem i Roskilde Kommune, lektor og folketingskandidat

FOR ABONNENTER

Aktuelt

/// Aktuelt /

FOR ABONNENTER

Ny Viden

/// Ny Viden /

FOR ABONNENTER

Det demografiske udgiftspres er en realitet

/// Kronik / De store fødselsårgange fra mørklægningstiden gør spørgsmålet om det demografiske udgiftspres særdeles aktuelt. Teknologispring og sund aldring vil utvivlsomt have en vis effekt på udgifterne, men forestillingen om at effekterne herfra kan neutralisere udgiftspresset er helt urealistisk.

FOR ABONNENTER

Plads til højere kommunal anlægsramme

/// Økonomisk Perspektiv / Et ”hot” tema bliver anlægsrammen i sandhed også i dette års økonomiforhandlinger, hvor regeringen og KL givet vil møde op med meget forskellige udgangspunkter. Et af finansministerens klassiske argumenter handler om at undgå overophedning, men hvor godt er det argument egentlig?

Topmøde med fokus på politisk lederskab, demografi og digitalisering

/// KL Mener / KL er aldeles farveblind, når det kommer til regeringen. Men uanset hvordan den kommende regeringskonstellation falder ud, bliver der en række udfordringer, som vi skal drøfte og finde løsninger på i fællesskab.

Skriv hvad du søger