Foto: Colourbox Foto: Colourbox
16. december 2016

Fremtidsudsigterne for klippeøen Bornholm er dystre. I hvert fald på papiret. Befolkningstallet er støt nedadgående, de unge flytter i stor stil fra øen, og i 2028 vil 13.000 ud af i alt 36.000 bornholmere være over 65 år.

Så hvad skal øen leve af? Hvem og hvad skal redde Bornholm? Og hvordan ser Bornholm ud om 40 år?

Historien om Bornholm anno 2056 er en fortælling om at tilpasse sig udviklingen og arbejde med de kvaliteter, øen har. Om ukuelig optimisme, iværksætteri og beta-borgere. Om fremtidige forringelser i de kommunale serviceydelser, hvis ikke bornholmerne vender modvind til medvind. Historien starter i tilflytterkonsulent Rune Holms metalgrå Kia cee’d.

/Global/Longreads/Kapitler/1-Kapitel-graa.png

/Global/Longreads/Bornholm/Rune-1.jpg

Rune Holm får dagligt mellem 100-150 Facebookbeskeder med forskellige spørgsmål fra mulige tilflyttere. Hans private Facebookside har udviklet sig til en regulær tilflytterside efterhånden. ”Hvis du skal flytte til Bornholm, så ring til Rune Holm,” lyder mottoet, der får telefonen til at ringe lystigt og tvinger Rune Holm til at oplade sit ”truckerheadset” på daglig basis. 

Den skråsikre vicevært

– I 2056? Jamen, der er vi 50.000 igen, lyder det fra tilflytterkonsulent i Business Center Bornholm Rune Holm. 

Emneord
UdkantsdanmarkBornholmLongreadIværksætteriDemografiBosætning
Ønsker du at forsætte læsningen senere

Vil du læse videre senere?

Ved at indtaste din email kan vi sende dig et link til artiklen, så du kan genoptage din læsning på et senere tidspunkt - vi huske endda hvor du er nået til.

Send