Zoneforbuddet undergraver indsatsen over for hjemløse

Af: Af Mia Nyegaard (R), socialborgmester, Københavns Kommune

Den: 11.02.2019 kl. 11:35

Udsatterådet i København, der er talerør for udsatte borgere, sendte for nylig et åbent brev til mig og andre borgmestre på Københavns Rådhus, hvor de gør opmærksom på de helt uacceptable konsekvenser, som zoneforbuddet har for Københavns hjemløse.
Det er godt, at Udsatterådet presser på for at fjernet den her skrækkelige lov, og jeg er helt enig i, at vi stå sammen med de hjemløse og arbejde for at få forbuddet afskaffet.
Det er for mig uforståeligt, at vi er kommet dertil, at politiet nu legitimt kan bortvise en hjemløs fra en kommune og måske endda fra en, hvor han eller hun har tilbragt mange år af sit liv. Løsningen er ikke at lukke øjnene og flytte personer fra en kommune til en anden. Det er ren symbolpolitik, og vi bliver ikke et rigere samfund af at jage de mest udsatte.
De hjemløse skal ikke skjule sig af frygt for lejrbøder eller karantæner, men behandles værdigt og med respekt. Det er ikke rimeligt, at regeringen stresser en gruppe mennesker, som i forvejen lever i en stresset og udsat hverdag.
Som jeg for nylig gav udtryk for, er et af mine nytårsønsker for 2019, at vi får fjernet zoneforbuddet, da det undergraver det sociale arbejde på området. Derfor vil jeg opfordre mine partifæller på Christiansborg til igen at fremføre zoneforbuddets konsekvenser over for regeringen.

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: Zoneforbuddet undergraver indsatsen over for hjemløse Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger