Tvivl om grænseåbning koster milliarder

Af: Erik Buhl (V), borgmester i Varde

Den: 25.05.2020 kl. 16:27

Hvornår åbner grænsen til Tyskland? Svaret er milliarder værd for Danmark og særligt på den jyske vestkyst, hvor uklarheden sætter sommerens højsæson på spil for områdets primære erhverv: Turisme.

Millioner af tyske turister afventer lige nu svar på, om de kan komme til Danmark og benytte deres bookede feriehuse, feriecentre og campingpladser. Samtidig må udlejerne sige nej til danske turister, fordi ferieopholdene fortsat er bookede af tyske gæster.

Partilederne må se hinanden i øjnene og finde en løsning. Jeg har noteret mig, at justitsminister Nick Hækkerup er positiv over for forslaget om at åbne grænsen for tyske turister med et lejebevis til et dansk feriehus eller campingplads. Vi har omgivelserne og pladsen til at tage imod tyske gæster uden at gå på kompromis med smitterisikoen. 

I 2019 havde tyske turister 16,8 millioner overnatninger i Danmark – det højeste antal i 20 år. Vi taler ikke blot om milliarder af kroner for Danmark som samfund, men også om en potentiel personlig katastrofe for de tusindvis af danskere, hvor sommerens højsæson er omdrejningspunktet for et helt års indtjening. •

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: Tvivl om grænseåbning koster milliarder Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger