Tre ud af fire i det offentlige printer stadig fakturaer ud

direktør Henrik Stanley-Madsen, Basware Danmark A/S

Af: direktør Henrik Stanley-Madsen, Basware Danmark A/S

Den: 11.01.2018 kl. 08:00

Selvom offentlige myndigheder er langt fremme med at digitalisere arbejdsprocesser, er det langt fra alle, som er på plads med at digitalisere administrative processer og håndtering af indkomne fakturaer. 

Ifølge en undersøgelse fra England, som Basware har gennemført sammen med analysevirksomheden iGov Survey, bruger hele 90 procent af offentlige organisationer og myndigheder digitale fakturaer i det velkendte pdf-format. 

Men alligevel bliver der fortsat udskrevet papirfakturaer på livet løs. Faktisk er det 74 procent af de undersøgte organisationer, som stadig sværger til at printe fakturaer ud.

Det giver dels en masse ekstra manuelt arbejde. Dels rummer det en risiko for, at fakturaer bliver overset eller falder i de forkerte hænder. 

Vi ser nogle af de samme udfordringer i den offentlige sektor herhjemme. Og det er noget, man er nødt til at gøre noget ved for at blive mere effektiv. 

Ifølge undersøgelsen fra iGov Survey opstår udfordringer for kommuner og andre offentlige organisationer især på følgende områder.

1. Tid brugt af medarbejdere på at udstede, overføre og modtage fakturaer bliver af 51 procent af respondenterne anset for at være en hovedudfordring. 

2. 53 procent tror dog på, at e-fakturering er et omkostningseffektivt middel til at øge effektiviteten. Og 52 procent er enige i, at det forbedrer tiden til at nå deadline for fakturaernes behandling. 

3. Blandt de adspurgte er der en klar forståelse for behovet for at modernisere egne fakturaprocesser. 43 procent vurderer, at implementering af ny faktureringsteknologi vil være en presserende opgave det kommende år.

4. 38 procent af respondenterne peger på mangel på ressourcer som den største forhindring. Det er stigende i forhold til for et år siden.

5. Yderligere 38 procent føler sig udfordrede på, hvilken teknologi de skal vælge til at digitalisere. •

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: Tre ud af fire i det offentlige printer stadig fakturaer ud Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger