Stop med at hælde penge i professionel idræt

Lars Hoppe Søe (R), byrådsmedlem i Næstved

Af: Lars Hoppe Søe (R), byrådsmedlem i Næstved

Den: 16.05.2017 kl. 07:00

Som byrådsmedlem har jeg i de seneste byrådsperioder oplevet, at man i den kommune, hvor jeg sidder i byrådet, har skullet tage stilling til, om man vil støtte med markedsføringstilskud til de professionelle idrætsklubber. Man kalder det ofte markedsføringstilskud, fordi det så er lovligt, men reelt handler det om tilskud til professionel idræt, som man så kalder noget, der kan retfærdiggøre støtten.

Jeg har aldrig kunnet forstå, at der i mange kommuner er flertal for at støtte den professionelle idræt med ofte store kontante tilskud. I min optik ligger det meget langt fra en kommunes opgave at finansiere for eksempel fodboldspilleres løn. I Næstved Kommune er der skåret massivt på skolerne, mange borgere med handicap kan ikke komme uden for en dør, og de ældre borgere mangler hjælp. Men selv om der mangler penge på førnævnte områder, som, ingen er i tvivl om, er kommunens opgave, så ønsker man alligevel at støtte den lokale professionelle idræt.

Når man går i debat med aktørerne, så har de fleste professionelle klubber en forståelse for, at det måske ikke er det vigtigste at bruge skatteydernes penge til, men så hiver de altid det sidste argument frem. De siger, at de klubber, som de konkurrerer med, også får kommunale markedsføringstilskud, og at de får endnu mere.

Men kunne alle vi lokalpolitikere dog ikke aftale, at vi stopper den praksis med at se det som en kommunal kerneopgave at putte store kontante tilskud i professionelle idrætsklubber. Så kunne klubberne konkurrere på et lidt lavere niveau, og til gengæld kunne vi i kommunerne bruge flere penge på vigtigere opgaver. 

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: Stop med at hælde penge i professionel idræt Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger