Sommerpakke til ældre – behov eller symbolpolitik?

Af: Dorthe la Cour, medlem af kommunalbestyrelsen (C), Lyngby-Taarbæk kommune

Den: 13.10.2020 kl. 19:15

Regeringens sommerpakke til de ældre var svær at pakke ud. Tanken var god nok – flere aktiviteter til ældre medborgere, som på grund af Covid-nedlukningen i foråret faktisk var spærret inde i deres eget hjem.

Men er Tivoli-besøg det rette tilbud til denne gruppe af ældre og svage medborgere? Var det måske ikke bedre at tilbyde dem fysisk, mental og social genoptræning efter tre måneder i isolation?

I Lyngby-Taarbæk kommune ville vi hellere bruge sommerpakken til at få ældre medborgere tilbage på et niveau, hvor en Tivolitur rent faktisk gav mening, fornøjelse og livskvalitet. Vi spurgte pænt Sundhedsministeren, om vi måtte bruge de ekstra ressourcer på fysio- og ergoterapeuter, fordi det harmonerede mere med vores ældres behov. I september fik vi svar på, at det måtte vi ikke. På tur skulle de denundelynemig! Pengene måtte ikke bruges på forpligtelser efter lov om social service – heller ikke når regeringen lukker landet ned på grund af en verdensomspændende pandemi.

Det er som regel dejligt at få en pakke. Men med denne pakke fulgte en række betingelser om anvendelse og tidshorisont, som ikke helt harmonerede med målgruppens ønsker og behov. Symbolpolitik? Der er sikkert ældre, der har fået fornøjelse ud af sommerpakken. Men pengene ville være bedre brugt på livskvalitet i form af fysisk og social træning.

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: Sommerpakke til ældre – behov eller symbolpolitik? Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger