Rygstød til socialområdet vækker respekt

Af: Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer

Den: 05.05.2020 kl. 14:41

Folketingets partier har indgået en aftale om at støtte sårbare og udsatte grupper i lyset af coronakrisen. Aftalen vækker respekt fra handicapbevægelsen.

Der afsættes blandt andet 24,5 millioner kroner i år til Danske Handicaporganisationer, der skal gå til opsøgende indsatser, så flere mennesker med handicap kan vende tilbage til hverdagen.

Der er også en plan for genoptagelse af aktiviteter på det sociale område, blandt andet lempelse af besøgsrestriktioner på botilbud samt genoptagelse af støtte og tilbud.

Nu skal DH sammen med sine 35 medlemsorganisationer have pengene ud at leve i gode initiativer, så mange mennesker med handicap bliver hjulpet ud af ensomhed og ind i fællesskaber igen.

Jeg tager hatten af for Folketingets partier. Aftalen er et signal om, at I ser og hører vores bekymringer og udfordringer i denne særlige tid. Dette rygstød giver handicaporganisationerne mulighed for at støtte mennesker med handicap i at komme tilbage til hverdagen og fælleskabet.

Coronakrisen rammer for eksempel mennesker med handicap bosiddende i eget hjem, hvor mange har mistet deres støtte i hverdagen. Nu åbnes der op for, at disse mennesker igen kan få hjælp til madlavning, indkøb og hygiejne. Det betyder utrolig meget for disse mennesker, der nu bedre kan få dagen til at hænge sammen. •

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: Rygstød til socialområdet vækker respekt Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger