Replik: Frank Jensen taler udenom

Af: Jonas Herby, specialkonsulent i CEPOS., CEPOS

Den: 07.06.2019 kl. 13:30

Det er en sandhed med modifikationer, når overborgmester Frank Jensen, d. 23. maj i Danske Kommuner skriver, at 95 m2-reglen har været med til at ”rejse København fra en fattig og udpint by”. Allerede før man indførte reglen, forventede Københavns Kommune nemlig, at antallet af børn ville stige med over 25% frem mod 2010. Det fremgår af Kommuneplan 1997.

Frank Jensen bringer ingen egentlige argumenter for at fastholde reguleringen af boligstørrelserne. Alligevel vil han ikke fjerne reguleringen helt, men blot fritage halvdelen af boligerne (i stedet for hver fjerde som i dag) fra reguleringen. Hvorfor? Når reguleringen er skadelig, bør man fjerne den helt, med mindre man ser en gevinst i regulering og bureaukrati i sig selv, hvad de færreste gør.

Andelen af store, dyre lejligheder i København er på grund af 95 m2-reglen steget fra 12% i 2000 til 19% i dag. Det giver alt andet lige færre små, billige lejligheder. Hvis Frank Jensen virkelig ønsker en by med ”plads til københavnere med alle typer indkomster”, som han skriver, så bør han fjerne 95 m2-reglen helt og ikke bare lave småjusteringer i den skadelige regel.

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: Replik: Frank Jensen taler udenom Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger