Lær om virksomhedernes nye virkelighed

Af: Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester, Københavns Kommune

Den: 05.05.2020 kl. 14:40

Der er ikke tvivl om, at der bliver et før og et efter corona. 

Når vi forhåbentlig snart får genåbnet mere af samfundet og ikke mindst erhvervslivet, står landets virksomheder i en helt anden situation, end de gjorde, inden coronakrisen ramte. 

Men vi skal som politikere passe på med at tro, at vi kender virksomhedernes fremtidige behov for støtte og arbejdskraft ud fra andre kriser eller gammel viden. Dette her er meget mere omfattende og rammer på helt andre måder, end andre kriser har gjort før.

Vi er derfor tvunget til at se vores virksomhedsservice efter i sømmene.

Jeg har selv netop været på besøg hos en række forskellige små og store københavnske virksomheder, og de besøg efterlod ingen tvivl hos mig om, at vi kigger ind i en fremtid, der er usikker og uforudsigelig. 

Hvornår og hvordan skal de lukke op igen? Kommer der forretningsfolk nok til, at hotellerne kan genansætte alle? Kan bordene igen blive fyldt på restauranten? Er der råd til huslejen i Indre By, når turisterne ikke længere driver forbi butiksvinduet?

For at grave et stik dybere har vi nu i Beskæftigelsesforvaltningen i København sat en dybdegående undersøgelse i gang, der skal give os dugfrisk konkret viden fra coronafronten til at hjælpe virksomhederne. Undersøgelsen skal bl.a. give svar på, hvad virksomhederne forventer ift. medarbejdere, salgskanaler og markedsføring – og samtidig give konkrete bud på, hvor vi som kommune kan sætte ind. 

Måske er der virksomheder, der får brug for flere medarbejdere, som kan hjælpe med at booste deres online salg. Eller man kunne forestille sig, at der blev behov for flere rengøringsmedarbejdere eller chauffører til madudlevering? 

Måske skal vi se på, hvordan vi kan skabe mere attraktive erhvervsområder i byen – med plads til udeservering og bedre renhold? Eller er rammevilkårene det allervigtigste – altså at vi reducerer dækningsafgiften og andre kommunale afgifter og gebyrer? 

Vi fejler, hvis vi støtter den fremtidige erhvervs- og beskæftigelsesindsats på gammel viden. 

Kun hvis vi har en indgående viden om, hvad virksomhederne har brug for efter coronakrisen, kan vi hjælpe de ledige tilbage på arbejdsmarkedet og erhvervslivet til ny vækst. •

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: Lær om virksomhedernes nye virkelighed Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger