Konference skal inspirere til bedre løsninger for vores borgere

Af: Af Kristian Würtz (S), rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune

Den: 18.11.2019 kl. 12:27

Socialområdet er udfordret af den demografiske udvikling. Det er det blandt andet fordi stadigt flere borgere lever med psykiske udfordringer og har brug for en hjælpende hånd fra fællesskabet, men også af den positive årsag, at flere borgere med et handicap lever længere. For at følge med udviklingen og for fortsat at kunne skabe gode løsninger for vores borgere, er det nødvendigt, at vi møder borgernes behov på nye og innovative måder.

Derfor ser jeg frem til, at vi på dette års Handicap- og Psykiatrikonference den 20. november kan inspirere hinanden på tværs af kommuner. Selv får vi i Aarhus Kommune mulighed for at præsentere to initiativer på konferencen. Det er Generationernes Hus, hvor borgere på tværs af generationer og livssituationer bor under samme tag i et nybyggeri på Aarhus Ø, og Psykiatriens Hus, hvor Aarhus Kommune og Region Midtjylland samarbejder om en lettilgængelig og fleksibel indsats for sindslidende. To projekter, som vi i Aarhus ser stort potentiale i.

Men jeg håber også, at vi kan bruge konferencen som anledning til at drøfte, hvordan vi i fremtiden kan blive bedre til at udveksle erfaringer kommuner imellem. For hvis de initiativer, tilbud og projekter, der præsenteres i konferencens løsningsgalleri, skal bidrage til udviklingen af innovative løsninger i andre kommuner, skal vi forpligte os på at hjælpe hinanden i processen fra inspiration til praksis.

Innovative løsninger er afgørende for fremtidens sociale tilbud, men det er lige så vigtigt at sikre, at vores borgere får tilbudt indsatser, der er baseret på den viden og de erfaringer, vi allerede har på socialområdet. Og det er her, vi skal blive bedre til at trække på hinanden, for det er ikke sikkert, at den nyeste viden findes inden for egen kommunegrænse. Det betyder ikke, at vores løsningsforslag kan overføres direkte til andre kommuner, men at vi kan få gavn af andres erfaringer, når vi skal udvikle tilbud til den by og de borgere, der er vores virkelighed. Derfor skal landets kommuner være i åben dialog om både udfordringer på handicap- og psykiatriområdet og om det, der virker. Sådan skaber vi bedre løsninger for vores borgere. Sådan sætter vi borgeren i centrum.

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: Konference skal inspirere til bedre løsninger for vores borgere Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger