Kommunerne skal tage teten og designe Danmark

Af: Jørn Pedersen (V), formand for KL’s Teknik- og Miljøudvalg

Den: 21.04.2015 kl. 10:54

Byerne vokser og bliver smartere. Ydreområderne skal på forkant. Naturen skal gøres rigere og mere tilgængelig. Affaldet minimeres. Infrastrukturen bindes bedre sammen. Vandet stoppes. Energien optimeres. Virksomhederne får bedre vilkår. Samarbejdsformer mellem myndigheder og mellem myndigheder og civilsamfund udvikles.

Jeg kunne blive ved og ved. Der blæser nye vinde over Danmark, og der er en rivende udvikling i gang både på landet og i byerne. En udvikling, der har direkte indflydelse på kommunernes arbejde på teknik- og miljøområdet. Det går lige fra god og effektiv sagsbehandling over infrastruktur og service til at skabe attraktive områder for borgere, virksomheder og turister – både i og uden for byerne.

Vi skal gribe de forandringer og være med til at designe det Danmark, som vi ønsker. Det er de lokale politiske beslutningstagere, der træffer de vigtige beslutninger tæt på borgerne. Vi skal i kommunerne tage førertrøjen på – og jeg ser allerede flere gode eksempler rundtom i landet på kommuner, der har taget teten. Derfor er det også temaet, når flere end 600 lokalpolitikere og repræsentanter på teknik- og miljøområdet samles til KL’s konference Politisk Forum den 27. og 28. april i Nyborg.

Det er vigtigt for hele landet, at der skabes bedre rammer for lokal vækst og udvikling. Vi skal sikre de optimale rammer for virksomhederne, uden at det går ud over miljøet. Det er en balancegang, men behovet for vækst kræver, at vi tænker nyt og tør gå nye veje.

Derfor er vi også nødt til at angribe dogmet om, at beskyttelse og benyttelse er hinandens modsætninger. Det mener vi ikke – men det skal gøres rigtigt. Det ville være forfriskende, hvis alle turde gå ind i debatten om, hvor og hvordan beskyttelse og benyttelse kan gå hånd i hånd. Lad os bryde med dogmet og skabe sammenhæng og vækst i balance.

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: Kommunerne skal tage teten og designe Danmark Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger