Kommunerne har tabt O.18 overenskomstforhandlingerne

Henrik Schilder, tidligere KL medarbejder

Af: Henrik Schilder, tidligere KL medarbejder

Den: 04.04.2018 kl. 08:00

Når vi i april/maj måned når frem til en afslutning på overenskomstforhandlingerne 2018 kan kommunerne konstatere, at de reelt er sat uden for indflydelse mht. den kommunale lønudvikling, samt af udviklingen af de kommunale lærers arbejdstid. Mht. udviklingen for de øvrige arbejdsvilkår for de ca. 600.000 kommunalt ansatte vil man desuden kun have haft kosmetisk indflydelse herpå ved O.18. 

Det er naturligvis beklageligt - men sådan bliver det! Og hvad værre er, kommunerne har kun sig selv at takke for den situation. 

Når man ikke selv løser problemerne med sin modpart, men går ned i Forligsinstitutionen sammen med den statslige minister for samme område, så forhandler alle med selvsamme minister, og kommunerne skal så bare rette ind efterfølgende. Dette ganske uden hensyn til om løsningen findes i ”Forligsen” eller i Folketinget.

Dette scenario og tilsvarende ditto er ikke noget ganske nyt eller uprøvet, men det kan stadig undre, at KL som organisation begår fejlen igen og igen; samt at KL tilsyneladende ikke er i stand til at lære af gamle fejl.

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: Kommunerne har tabt O.18 overenskomstforhandlingerne Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger