Invester i fremtidens idrætsanlæg

Af: Henrik Høy Caspersen, formand i HI – Idræt, Kultur og Fritid, og Mikal Holt Jensen, sekretariatsleder, Green Sport Facility

Den: 28.08.2020 kl. 08:35

Regeringen har på baggrund af corona-krisen fjernet anlægsloftet for de danske kommuner. Det giver nye muligheder for bæredygtige investeringer blandt andet i kommunale sportsfaciliteter. Dette går hånd i hånd med en grøn indsats gennem miljømærket Green Sport Facility.

Miljømærket Green Sport Facility giver mulighed for at fremtidssikre de kommunale idrætsanlæg med mindre miljøbelastning og færre driftsomkostninger og i højere grad imødekomme borgerne og brugernes ønsker. Omkring 70 idrætsanlæg i Danmark er allerede med i Green Sport Facility og viser, at de gør en indsats for at passe på miljøet. Idrætsanlæg, der er med i Green Sport Facility, har vist, at der er mange tusinde kilowatt og kubik-liter vand at spare over årene ved at følge kriterierne. Det er godt for miljøet og er samtidig en ansvarlig håndtering af borgernes skattekroner. 

Green Sport Facility giver mulighed for erfaringsudveksling med andre anlæg og finde frem til de bedste løsninger både klimamæssigt, økonomisk og i forhold til kvalitet. I mange kommuner har det vist sig, at langsigtet planlægning og investeringer er med til at fremtidssikre anlæg – både i forhold til drift og vedligehold. Det gør, at anlæggene holder længere og har færre driftsomkostninger. 

Borgerne involveres, når de benytter et anlæg med Green Sport Facility. Brugerne opfordres til at passe på anlæggene for eksempel med en indsats, der får dem til at smide affald i skraldespanden og sortere det korrekt samt at bruge mindre vand ved bad og toiletbesøg. 

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: Invester i fremtidens idrætsanlæg Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger