Internet of Things er stadig en udfordring på affaldsområdet

Af:  Jacob Høffer Larsen, Specialkonsulent i KL og Mehran Vahman, projektleder I/S Vestforbrænding

Den: 11.09.2020 kl. 08:00

Danske kommuner og forsyningsselskaber har gennem de sidste 5-10 år gjort sig erfaringer med Internet of Things (IoT). Teknologien vurderes at rumme et stort potentiale, men den er også forbundet med mange udfordringer på affaldsområdet.Internet of Things og sensorteknologi er ikke længere en nyhed, men anvendes i dag i blandt andet trafikregulering, støjmåling, gadebelysning, vand- og spildevandsfor-syning.

På affaldsområdet er man nået et stykke i arbejdet med Internet of Things, og status er, at en del kommuner og affaldsselskaber anvender sensorer i affaldsbeholdere for at optimere service og drift. Virkeligheden er dog også, at man mange steder i Danmark ikke er kommet længere end til at teste, og mange har udskudt eller helt opgivet brugen af sensorer i affaldsbeholdere af forskellige grunde. 

På papiret virker det som et ”match made in heaven”, når man bruger sensorteknologi til at effektivisere indsamlingen ved, at beholderne selv kan give besked, når de er fyldte. Men i praksis gør tekniske og logistiske udfordringer brugen af sensorer vanskelig og ikke altid rentabel. Så selvom teknologien gennem de sidste mange år er blevet mere moden, er kommuner og forsyningsselskaber fortsat udfordret. 

Tiden er kommet til, at en samlet affaldsbranche går fra individuelle forsøg med dertilhørende børnesygdomme til samarbejder på tværs mellem kommuner, affaldsselskaber og sensorproducenter for at indfri potentialet, der ligger i sensorteknologien. •

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: Internet of Things er stadig en udfordring på affaldsområdet Felter med * skal udfyldes
 
Af: ek@geokon.dk
Geokon
Den 11.09.2020 kl. 13:50

IoT

svar på: Internet of Things er stadig en udfordring på affaldsområdet

affald

Skriv hvad du søger