Hastigheden skal ned i Brøndby

Af: Kent Magelund (S), borgmester i Brøndby Kommune

Den: 01.12.2021 kl. 08:00

Der er rigtig meget trafik på Vestegnen og det er også her, problemerne med trafikstøj er mest massive. Flere steder i Brøndby har både kommunen og mange borgere et ønske om, at hastighedsgrænserne sænkes – for at højne trafiksikkerheden og mindske trafikstøjen. Men når kommunen har foreslået politiet at sætte fartgrænsen ned, har man ofte fået helt eller delvist afslag.

I en ny treårig forsøgsordning i Vejdirektoratet kan de deltagende kommuner netop lave hastighedsændringer på kommunens veje, uden at politiet skal godkende ændringerne. Derfor ønsker Brøndby Kommune at blive en del af ordningen. Men vestegnskommunerne og Københavns Vestegns Politikreds er slet ikke omfattet af forsøgsordningen. 

Vi vil gerne have sat fartgrænsen ned på for eksempel Roskildevej og Borgmester Kjeld Rasmussens Boulevard, men det har politiet afvist. Vi ved, at når farten sættes ned, så skaber det mere sikkerhed i trafikken, og det mindsker trafikstøjen, som vi har mange problemer med. Derfor rækker jeg nu ud til Vejdirektoratet, for det undrer mig, at ingen kommuner på Vestegnen kan blive en del af deres nye forsøgsordning, hvor vi vil kunne sætte fartgrænserne ned uden politiets godkendelse.

Mindre trafikstøj og mere trafiksikkerhed er uhyre vigtig for os, og derfor forstår vi heller ikke, at politiet vælger at afslå vores ønsker om at sænke farten. Jeg håber, Vejdirektoratet kan se fornuften i at indlemme os i forsøgsordningen, så vi kan få gennemført nogle hastighedsnedsættelser der, hvor vi i Brøndby mener, det er et gode for trafiksikkerheden og for sundheden. •

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: Hastigheden skal ned i Brøndby Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger