FOA-konklusion om afskedigelser vækker undren

Af: Lone Becker Kjærgaard, direktør for social og sundhed, Holstebro Kommune, og Claus Brandt, vicekommunaldirektør, Holstebro Kommune

Den: 22.03.2021 kl. 14:35

Fagforbundet FOA offentliggjorde den 9. februar 2021 en undersøgelse af kommunernes afskedigelser af fagforeningens medlemmer på social- og sundhedsområdet fra januar 2017 til oktober 2020. 

FOA konkluderer her, at medlemmerne i den kommunale social- og sundhedssektor har en stor risiko for afskedigelse. Holstebro Kommune kan dog ikke genkende undersøgelsens konklusion:

– FOA sår med sin konklusion tvivl om jobsikkerheden på social- og sundhedsområdet, men der er i hele landet udfordringer med rekruttering på området, og derfor har vi som kommune en stor interesse i at fastholde vores social- og sundhedsmedarbejdere. Vi har et konstant fokus på, at Holstebro Kommune er en god og attraktiv arbejdsplads for vores medarbejdere.

Beregninger giver risiko for fejlfortolkning. Vi undrer os over undersøgelsens beregningsmetode, hvor afskedigelser og medlemmer opgøres i forskellige tidsperioder. Antallet af afskedigelser opgøres over næsten fire år og sammenlignes med FOA’s medlemstal pr. oktober 2020.

I FOA’s undersøgelse fremgår det blandt andet, at Holstebro Kommunes afskedigelser af ansatte i social- og sundhedssektoren i perioden udgør 14,2 procent af FOA’s medlemmer mod et kommunalt landsgennemsnit på 15,1 procent.

Holstebro Kommune har årligt omkring 22 afskedigelsessager i social- og sundhedssektoren. Sammenlignes det tal med antallet af ansatte på social- og sundhedsområdet, ser vi et helt andet billede end FOA’s. 

1. marts 2019 havde vi på social- og sundhedsområdet 844 ansatte. Med cirka 22 årlige afskedigelser giver det en årlig opsigelsesandel på 2,6 procent. •

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: FOA-konklusion om afskedigelser vækker undren Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger