Af: byrådsmedlem Poul-Henrik Petersen (Lokal), Guldborgsund Kommune

Den: 04.02.2019 kl. 12:52

Et juridisk notat konkluderer krystalklart, at de 20 kommuner, som føler sig snydt for mange hundrede millioner statslige kroner i forbind­else med en erkendt mangeårig fejl i udligningssystemet, bør få prøvet sagen af ved domstolen.

Sådan fungerer nu engang et retssamfund – også, og ikke mindst, når den anklagede er staten.

Men det passer ikke økonomi- og ind­enrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der i parentes bemærket var hovedansvarlig for, at en ny udligningsreform faldt på gulvet. At han så af mangel på evner til at løse en påtrængende opgave betegner de bedragede kommuners søgsmål som ”spild af skatteborgernes penge”, er topmålet af arrogance nået, når man betænker, at han for ganske nylig – stærkt presset, ganske vist, af de højreradikale kræfter i Dansk Folkeparti  – har smidt knap én milliard skattekroner ud til ingen verdens nytte med Lindholm-projektet, fordi man skulle please visse borgerlige politikere opstillet i jyske kredse omkring det nuværende udrejsecenter.

At så den gode økonomi- og indenrigsminister i ledtog med sin beslægtede politiske fælle, Dansk Folkepartis finans- og kommunalordfører, Rene Christensen, i deres afmagt i fuld alvor kan fastslå, at det er land­ets 98 kommuner, der har ansvaret for at lave et nyt udligningssystem, er grotesk og – hvis ikke sagen var så alvorlig – til at skraldgrine af. Alene de respektive kommuners forskelligheder umuliggør det – hvad der nok også er de to politikeres skjulte dagsorden bag forslaget, at fralægge sig deres indiskutable ansvar. I sandhed et kønt makkerpar!

Hvis det skal være meningsfuldt at have et Folketing, så må det naturligvis være for at træffe beslutninger om spørgsmål, der går på tværs og har betydning for hele landet. Det er en Folketingsopgave – og gerne prioriteret frem for det omsiggribende og ikke altid lige gennemtænkte kontrol- og lovgivningsarbejde, som landspolitikerne dagligt belaster kommunerne med. Begrebet afbureaukratisering er for længst slettet i Folketingsordbogen. Men kan den nuværende regering og DF ikke løse opgaven, hvad de åbenbart ikke magter, kan det måske lykkes for en ny regering, der, forhåbentlig, fritages for Dansk Folkepartis bestemmende, destruktive indflydelse.

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: Et kønt makkerpar Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger