En vigtig politisk aftale for idrætten

Af: Charlotte Bach Thomassen, DGI’s formand

Den: 09.09.2020 kl. 08:00

Idrætsforeninger landet over arbejder på højtryk for, at børn, unge og voksne igen kan deltage i hverdagens idrætsliv og samles i lokale, aktive fællesskaber. Men foreningerne går som mange andre et usikkert efterår i møde på grund af corona-situationen, hvor der kan være lokale nedlukninger og fortsatte restriktioner.

Derfor er DGI glad for den politiske aftale, et flertal bestående af Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF, Konservative og Venstre indgik 28. august.Som led i aftalen afsættes der blandt andet 100 millioner kroner til foreningslivet – herunder DIF og DGI’s foreningspulje. Vi er glade for, at politikerne har stor forståelse for, at mange idrætsforeninger er udfordrede på økonomien. Det er en stor anerkendelse af idrætten og foreningslivets rolle i samfundet, at foreningerne nu får tilført flere midler. De 100 millioner kroner fordeles mellem DIF og DGI’s foreningspulje og foreningspuljer i Dansk Ungdoms Fællesråd og Firmaidrætten.

I følge aftalen skal midlerne i DIF og DGI’s foreningspulje gå til lokale idrætsforeninger, herunder også de foreninger, som afholder store breddeevents. Herudover også foreningsbaserede eventarrangører. DIF og DGI’s foreningspulje har ad to omgange løbet af foråret fået tilført midler på grund af corona-situationen, og de midler er blevet kanaliseret ud i idrætsforeningerne.

DIF og DGI’s foreningspulje har hidtil også administreret ansøgninger inden for det selvorganiserede idrætsområde, udsatte-idrætten og esport, og det vil også være tilfældet som følge af den nye politiske aftale.

DGI har over for regeringen og Christiansborg arbejdet politisk for flere penge til foreningslivet. DGI har også arbejdet for, at forsamlingsforbuddet ved foreningsarrangementer løbende kan hæves i takt med, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Den kommende tid deltager DGI i forhandlingerne i de såkaldte sektorpartnerskaber med blandt andet Kulturministeriet, sundhedsmyndighederne, KL og de øvrige organisationer. Det er en del af aftalen, at det er i sektorpartnerskabet, at der nu skal findes en model for, hvordan der kan komme flere tilskuere til sportsbegivenheder. Parallelt med det politiske arbejde og arbejdet i sektorpartnerskaberne har DGI i dagligdagen en tæt dialog med idrætsforeninger om en ansvarlig genåbning. •

Kommenter denne debat
Svar på dette indlæg: En vigtig politisk aftale for idrætten Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger