Behandling af persondata

Retningslinjer for behandling af personoplysninger

Når du klikker dig ind på www.danskekommuner.dk, indsamler Danske Kommuner oplysninger om dig. Nedenfor kan du læse om de informationer, vi indsamler, hvordan vi behandler oplysningerne, og hvem du kan kontakte, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores retningslinjer. 

Hvilke oplysninger indsamler vi?

Generelt beder Danske Kommuner kun om personlige og brugerrelaterede oplysninger, når du for eksempel tilmelder dig nyhedsbreve eller bestiller varer på danskekommuner.dk.

Det er primært oplysninger om navn, adresse, e-mail m.v., men kan også være oplysninger om køn og alder, stilling, om du abonnerer på Danske Kommuner osv.

Oplysningerne indsamles på to måder:

  • Gennem registrering (som du selv taster)
  • Gennem cookies (se nedenfor) 

Din tilmelding til vores tjenester på danskekommuner.dk er frivillig. Og dine personlige oplysninger bruges udelukkende internt på Danske Kommuner for at få større kendskab til vores brugere, så vi fortsat kan forbedre danskekommuner.dk.  

Hvorfor bruger vi cookies?

For at fastlægge, hvem der besøger danskekommuner.dk, bruger vi cookies til at føre brugerrelaterede statistikker. Cookien fortæller os blandt andet, hvor lang tid vores brugere besøger hjemmesiden, hvilke sider og hvor mange artikler der bliver læst og en række andre anonyme informationer som for eksempel, browsertype og -version, IP-numre osv. 

På den måde får vi mulighed for at tilpasse og oprette indhold og tjenester, der stemmer overens med brugernes interesser og ønsker. 

Hvordan beskytter vi dine personoplysninger?

Ifølge "Persondataloven" skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Derfor er adgangen til registrerede brugerdata på www.danskekommuner.dk begrænset til en lille og relevant kreds af medarbejdere ved Danske Kommuner og Dwarf (Danske Kommuners hjemmesideleverandør).

Danske Kommuner videregiver eller sælger under ingen omstædigheder dine personlige oplysninger til tredjepart.

Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der er en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til beskyttede data, når data sendes og opbevares elektronisk. Du sender således dine data på eget ansvar.

Links til eksterne websteder

På www.danskekommuner.dk findes links til eksterne websteder. Indhold og kvalitet af materialet på de eksterne websteder skal ikke identificeres med Danske Kommuner. Dette gælder også for websteder, der fremtræder inden for rammen af danskekommuner.dk

Danske Kommuner påtager sig ikke ansvaret for brugen af personlige oplysninger på de eksterne websteder. Derfor opfordrer vi til, at du gennemlæser persondatapolitikker, fortrolighedserklæringer, juridiske erklæringer osv. ved besøg på eksterne websteder.

Ændring af retningslinjer

Ændring i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendig. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre vores retningslinjer for behandling af personoplysninger.

Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for "sidst opdateret" nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på danskekommuner.dk.

Din accept

Du accepterer ovenstående retningslinjer, når du besøger www.danskekommuner.dk.

Kontakt Danske Kommuner

Har du kommentarer eller spørgsmål i forbindelse med ovenstående retningslinjer, er du velkommen til at kontakte Danske Kommuner på dk@kl.dk, eller ringe til webmaster Line Kivsmose på tlf.: 33 70 33 09

Hvad er en cookie?
Første gang du besøger www.danskekommuner.dk, modtager du automatisk en cookie. En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din web browser (for eksempel Internet Explorer, Netscape Navigator, Opera, Safari, Firefox eller lignende), og som registrerer dig som unik bruger.

Cookien vil også lagre dit abonnementsnummer, første gang du logger ind i det abonnementsbetingede område på danskekommuner.dk

Webserveren på Danske Kommuner identificerer denne cookie og registrerer anvendelsen heraf, når du besøger danskekommuner.dk.

En cookie kan indeholde tekst, tal eller for eksempel en dato, men der er ingen personlige oplysninger gemt i en cookie. Den er ikke et program, og den kan ikke indeholde virus.

De fleste browsere lader dig slette cookies fra din harddisk, blokere for alle cookies eller modtage en advarsel, før der gemmes en cookie. Se vejledningen til din browser for at få mere information om disse funktioner.

Du skal dog være opmærksom på, at du ikke altid kan få adgang til et websted, med mindre du accepterer cookies.

Opdateret den 2. juni 2009

Skriv hvad du søger