Alle portrætter

Her finder du et samlet overblik over de de portrætter, der er lavet af medlemmerne af Danske Kommuners Byråd.

Landsbytossen i UdkantsAalborg

(DK 7 / 2016) Vi skal holde op med at tale så meget om landdistrikternes eksistensberettigelse og i stedet acceptere, at de er der. Og så finde ud af, hvordan vi får dem til at fungere. Det mener Christian Korsgaard (S), der er medlem af Danske Kommuners panel BYRÅDET.

Samsø overlever på ildsjæle

(DK 5 / 2016) Han var kommunaldirektør i 18 år, før han skiftede over på den anden side og blev byrådspolitiker på Samsø. Øen har måske ikke de største økonomiske muskler, men er fyldt med ildsjæle, der er med til at drive udviklingen frem sammen med kommunen. Det fortæller Robert V. Rasmussen (S), der er med i Danske Kommuners panel BYRÅDET.

Vi skal tale om den enkeltes ansvar

(DK 1 / 2016) Thyge Nielsen (V) har brugt sine første ti år i kommunalpolitik på at få systemet, arbejdsmarkedet og borgerne til at spille sammen. Både når det handler om at finde ud af, hvem der har ansvaret for de ældre, og hvem der skal sørge for, at der er praktikpladser nok til de unge.

Alle er værnepligtige

(DK 35 / 2015) Poul Dahl (V) har stået i spidsen for det danske jægerkorps og FN’s vagtstyrke i Irak. Og han har været tæt på en fyring fra Forsvaret efter et interview på DR. Nu er han lokalpolitiker i Silkeborg og medlem af Danske Kommuners panel BYRÅDET.

Svært at komme tæt på borgerne

(DK 33 / 2015) Lokalpolitikerne har bevæget sig længere væk fra borgerne, i takt med at kommunerne blev større, oplever BYRÅDETs Lars Stampe (S), der står midt i en sammenlægningsdiskussion. Samtidig er kommunernes arbejde med at hjælpe de socialt udsatte blevet endnu vigtigere, mener han.

Vi åbner købmænd hvor andre lukker

(DK 30 / 2015) Ildsjælene skal nok selv holde liv i landdistrikterne, men der er også brug for, at lokalpolitikerne og Folketinget giver en hånd, mener BYRÅDETs Ulla Flintholm (V). Hun har boet hele sit liv i den samme by i Jammerbugt, og nu arbejder hun for at holde liv i byen.

Alle skal yde så meget de kan

(DK 28/2015) Tanken om det store fællesskab og en ansvarlig, langsigtet planlægning er pejlemærker for BYRÅDETs Jette Jensen (EL). Hun vil arbejde for, at Aarhus skal hænge sammen både fysisk og billedligt talt.

Ideologiske paroler er værdiløse

(DK 25 / 2015) BYRÅDETs Poul Henrik Hedeboe (SF) vil ikke skubbe de ideologiske paroler foran sig. Så selvom han er økolandmand og kollektivist, kan han godt lægge stemmer til udlicitering og skattenedsættelser. Så længe han kan trække det i den rigtige retning.

Svært at få både ældremad og byudvikling

(DK 24 / 2015) Der står klassiske DF-mærkesager på menuen, når BYRÅDETS Marlene Harpsøe og resten af Dansk Folkeparti i Helsingør skal kæmpe om velfærdskronerne. Men balancen mellem at udvikle byen og sikre den velsmagende ældremad er svær.


En kvinde med sine meningers mod

(DK 23/ 2015) Med Bente Helms’ (S) egne ord har hun ry for at være en strid kælling i bornholmsk lokalpolitik. Uanset om det er en sammenlægning med Region Hovedstadens sundhedsvæsen, inklusion i folkeskolen eller væresteder for udsatte borgere, kæmper hun kompromisløst for sine synspunkter.

Vi skal passe på de svageste

(DK 18 / 2015) Det Konservative Folkeparti er langt mere end bare lavere skat, siger medlem af Københavns Borgerrepræsentation Mette-Katrine Ejby Buch (K). Det er også en konservativ kerneværdi at holde hånden under dem, der har mindst, mener hun.

Vi skal lære af regionerne

(DK 15 / 2015) Der går alt for meget tid på at diskutere drift i byrådene, mener Claus Bakke (V) fra Guldborgsund. Han sidder også i Region Sjælland, hvor fokus er på de overordnede linjer.

Man skal ikke tage alle kampe

(DK 13 / 2015) Luftkasteller kan man ikke bruge til noget, mener Thomas Palmskov (DF) fra Næstved. Han mener, at kommunerne sagtens kan drive sygehuse, hvis regionerne afskaffes.

Albertslund skal tænkes smart på ny

(DK 12 / 2015) Flere ejerboliger er vejen frem for den københavnske vestegnskommune, mener Dennis Schmock (R), der er det første radikale medlem af Albertslund Kommune.

Vi må lære af nederlaget

(DK 10 / 2015) Da SF’s fire mandater røg ud af Slagelse Byråd, kostede det Socialdemokraterne borgmesterposten. Jørgen Andersen (S) lægger ikke skjul på, at tilværelsen i opposition ikke er videre spændende. Men nu må partiet videre, siger han.

Jeg vil ikke være en Facebook-borgmester

(DK 8 / 2015) Christian Haugk (S) vil hellere fortælle om sine visioner for Kolding end at lave mange opdateringer på de sociale medier.

Fortæl, når det går godt

(DK 7 / 2015) Uffe Schmidt (V) trives som viceborgmester i Billund, hvor afstanden mellem borgere og politikere ikke er stor. Det er ambitionerne til gengæld.

Den eneste socialist i Gentofte

(DK 6/2015) Enhedslistens Jeanne Toxværd er ikke typen, der spiser syrlige bolsjer for at være med i budgettet. Danmark – og ikke mindst Gentofte – trænger til et opgør med den kapitalistiske og nyliberalistiske politik, siger hun.

Sorø skal op i gear 

(DK 5/2015) Hvis virksomheder og børnefamilier skal have lyst til at flytte til Sorø, skal kommunen stramme sig lidt mere an, mener Johannes Lumholt (K). 

Den drevne vagthund fra Østerbro 

(DK 3/2015) Som nyvalgt i Borgerrepræsentationen sagde man ikke noget det første stykke tid, lød formaningen til Karin Storgaard (DF). sådan gik det ikke. i dag engagerer hun sig i talrige sager. og særligt dem, der handler om postdistrikt 2100. 

Kronprinsen af Middelfart

(DK 2/2015) Arvefølgen er sikret på Vestfyn. Når Steen Dahlstrøm (S) takker af, er Johannes Lundsfryd (S) klar til at tage over. Lige nu er han travlt optaget med opgaverne som skoleudvalgsformand.

Det politiske spil skal åbnes op

(DK 1/2015) Der kunne sagtens være flere politiske diskussioner i byrådssalene, mener Torben Elsig-Pedersen (R) fra Vejle. Han ærgrer sig over Christiansborgs detailstyring, men forstår den godt. 

Respekten for selvstyret må tilbage

(DK 35/2014) Det Konservative Folkepartis unge nordjyske håb, Hjørrings 1. viceborgmester Daniel Rugholm, vil fra sin nye plads i Folketinget kæmpe kommunernes sag. Det er der hårdt brug for, mener han, der ikke har lyst til at være en celebrity. 

Elefanten må spises i bidder

(DK 34/2014) Michael Gatten (V) drømmer om et blåt København. Byen trænger til en rusketur, mener han og efterlyser, at politikerne arbejder sammen i stedet for at slå på hinanden.

Alt i kommunen skal ikke være rentabelt

(DK 33/2014) Som politiker bør man ikke altid tænke i kroner og ører som det første, siger SF’s unge håb i Lyngby-Taarbæk Morten Normann. Han langer ud efter KL, som han kalder ”ét stort teknokrati”.

Kulturen skaber det gode liv

(DK 32/2014) Selvom Sønderborg ikke blev europæisk kulturhovedstad i 2017, skal kommunen ikke skrue ned for ambitionerne. Det mener Stephan Kleinschmidt (Slesvigsk Parti), der næste år håber at blive grænselandets mand på Borgen. 

Jeg er for blødsøden til politik

(DK 31 / 2014) Junioren i Egedal Byråd Philip Hesselbjerg (R) mener, at det politiske beslutningsrum er alt for småt. Og så er han bare ikke den fødte politiker, siger han.

Feb. 2015: Phillip Hesselbjerg har meddelt, at han udtræder af Egedal Byråd 1. marts 2015, hvorfor han også udtræder af BYRÅDET

Gør demokratiet mere åbent

(DK 30/2014) Mellemregningerne forsvinder, når man har lukkede udvalgsmøder, mener Jonathan Nielsen (LA) fra Hillerød. politikerne må blive bedre til at påtage sig lederskab.

Bidt af at gøre en forskel

(DK 29 / 2014) Man bliver enormt belastet af al den viden, man får som byrådsmedlem, siger Morten Dahlin (V) fra Greve. En viden, den markante debattør agter at tage med sig i Folketinget ved næste valg.

Et politisk comeback er som at komme hjem

(DK 28 / 2014) Dorte Hjertstedt Boye (S), enke efter tidligere Odense-borgmester Jan Boye (K), har genfundet gnisten som byrådsmedlem. Vi lever kun Én gang, lyder mantraet fra kvinden, der ikke vil være Boye den tredje af Odense. 

Skriv hvad du søger