Jordnær bog om byrådsarbejdet

30.08.2021 kl. 12.00

Egentlig er bogen ”Byrådet” med undertitlen ”Magt og politik i baghaven” målrettet samfundsfagsundervisningen i gymnasiet op til kommunalvalget i november, men den er alligevel værd at læse for alle, der lige skal have pudset af, hvordan det nu egentlig er, byrådsarbejdet fungerer i praksis.

I overskuelige kapitler, enkle grafer og informative faktabokse forklarer og fortæller forfatterne, der i øvrigt udmærker sig ved selv at være tidligere byrådsmedlemmer i Frederikshavn, om alt fra valgsystemet over konstitueringer til kommunalpolitikernes tillid blandt vælgerne. Det har ikke været helt let at presse det hele ned på relativt kort plads, men forfatterne er lykkedes med det.

Bogen er overskuelig – knap 100 sider – hvilket er passende uden at noget bliver alt for overfladisk behandlet. Som læser føler mig sig godt guidet rundt i den kommunale verden, også de afkroge af den, der er teknisk svære.

En klar anbefaling herfra særligt til nye byrådskandidater, men også til andre interesserede, der er tæt på kommunalpolitik.

Byrådet - magt og politik i baghaven, af Anders Brandt Sørensen og Anders Broholm, er udkommet på forlaget Colombus. 

Emneord
Boganmeldelser

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Jordnær bog om byrådsarbejdet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger