Tyndt gangsladder

28.09.2020 kl. 11.30

Efter et par kapitaler af "Kong Kristian" har jeg det lidt som dengang, Se og Hør var det forhåndenværende læsestof hos frisøren. Forsider, der har det med at love mere end de holder og historier, der er spændt helt til det yderste for at sælge blade.

Undertitlen til denne bog, "Mennesket, magten og faldet", skruer mine forventninger op på et niveau, bogen ikke kan bære. For nu at begynde med mennesket, så lærer man ufatteligt lidt om personen Kristian Thuelsen Dahl, som man ikke vidste i forvejen.

Han er Liverpool-fan, han er bosiddende i Thyregod – og nå ja, noget nyt – han har svært ved at holde klokken, når han har aftaler. Det nævnes hele tre gange i bogen. Jeg ved ikke, om forfatterne mener, at det bliver mere sandt af at blive gentaget – og faktisk ved jeg heller ikke, om det er sandt.

Alt i denne bog er nemlig sagt til baggrund, så som læser må man stole blindt på, at forfatterne, der arbejder som journalister på Vejle Amts Folkeblad og Ekstra Bladet, har styr på deres kilder. Og ret skal være ret. Der er ingen tvivl om, at forfatterne har været ganske tæt på kilder rundt om Kristian Thuelsen Dahl. Men det er beklageligt, at ikke en eneste af dem har ønsket at stå frem med navn.

Bevares, der er mange spændende passager – herunder brudstykker af en ministerliste, der blandt andet rummede Kim Christiansen som transportminister. Gad vide hvor mange omfartsveje, han egentlig kunne nå at bygge rundt om Mariager i løbet af en valgperiode? Der er også beretningen om et kommunalvalg, der mildt sagt ikke gik som forventet, hvor kun én kommune fik en DF-borgmester.

Desværre får både ministerlisten, fortællingen om KV17 og store dele af resten af bogen karakter af gangsladder af den slags, man kan høre rundt på Christiansborgs gange.

Det svækker fortællingen, ligesom det også er ærgerligt, at bogen er fattig på egentlig analyse af de for Dansk Folkeparti så alvorlige tider. Hvordan er det gået så galt for et parti, der netop kom til verden på et program om at være folkets parti? Det får vi ikke svaret på. Desværre, og derfor må bogen nøjes med to stjerner.

Kong Kristian - Mennesket, magten og faldet. Af Kaare Hanghøj Johansen og Kristian Brårud Larsen. 264 sider. Er udkommet på People’s Press.

Emneord
Boganmeldelser

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tyndt gangsladder Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger