Rare Bjarne skånes for kritik

18.12.2020 kl. 12.00

Der er al mulig grund til at være dybt imponeret af Bjarne Hastrup og hans livsværk, Ældre Sagen.

En af Danmarks absolut største foreninger, der tæller i underkanten af en million medlemmer, og som dygtigt har begået lobbyisme for ældres vilkår gennem årtier ud fra mantraet, at Ældre Sagen er alles sag.

Bjarne Hastrup er en rar mand, der utvivlsomt har gjort en stor og konkret forskel. Derfor er det helt på plads med en bog om ham. Titlen ”Frontkæmper” er også yderst godt ramt, men når man læser bogen, kan det godt undre, at journalisterne Stig Andersen og Lars Mandal ikke har fundet nogle kritiske røster, for de er altså derude.

Ældre Sagen kritiseres undertiden for at mangle blik for helheden – og set med kommunale briller er man skeptisk, når Ældre Sagen kræver minimumsrettigheder for ældre. Det er på kant med det kommunale selvstyre, lyder det. En kritik, der sagtens kunne være foldet bredt ud i bogen, der er medfinansieret af Ældre Sagen, men ifølge forlaget skrevet uden organisationens indblanding. Det kan godt være lidt svært at se som læser. Desværre.

Det er nærliggende at sammenligne Ældre Sagen lidt med en anden magtfuld organisation, nemlig Kræftens Bekæmpelse. Den har også mange medlemmer og en særlig status. Men ingen af organisationerne er i mål. Og slet ikke Ældre Sagen. Måske har Bjarne Hastrup været lidt for rar?

Frontkæmper – historien om Bjarne Hastrup og Ældre Sagen. Af Stig Andersen og Lars Mandal. Bogen er udkommet på Grønningen 1.

Emneord
Boganmeldelser

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Rare Bjarne skånes for kritik Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger